Trendy v dekoru? Přírodní barvy, exotika i rustikální styl

21.6.2017 00:00   |   Bydlení
Domov je naše vysněná oáza klidu, ve které hledáme útočiště. Harmonické prostředí, kde si chceme odpočinout od každodenních starostí.

trendy dekoru

I proto vládnou v aktuální sezoně v home dekoru přírodní barvy, tropické motivy a exotika, ubírá se na barevnosti a raději se vsází na jeden výrazný prvek. Zároveň pokračuje trend rustikálního stylu, který se drží na výsluní už několik let. A jak si tedy zařídit byt v souladu s aktuálními trendy?

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Obývák na zahradě je pro léto ideální
Zahrádka bude krásná i bez slunce
Pohoda u grilu, aneb Vařte na zahradě

Síla jednoho akcentu

Mnohobarevnost je na ústupu a do popředí se dostávají spíše tlumenější a neutrální odstíny, které poté stačí jen doplnit o jeden výrazný akcent, který celý pokoj pozvedne.

„Nábytek a bytový textil volte v neutrálních tónech, jako je šedá, krémová nebo hnědá,“ radí bytová designérka Kamila Douděrová a dodává, že neutrální základ umožňuje dekoraci střídat.

V létě tak můžete sáhnout po letních motivech a na podzim je nahradit.

„Nemusíte za ni ale utratit jmění, často je výměna otázkou několika stovek korun. Například na proutí ve váze zavěste v létě třeba keramické rybičky nebo mušle a na podzim je nahraďte vylisovanými listy nebo větvičkami šípku," říká Douděrová, která spolupracuje se společností KiK.

Cesta do tropů

Jedním z prvků, které letos frčí, je právě exotika a tropy. Motivy najdete například na tapetách, koberečkách nebo třeba svícnech. Pozor ale, aby z toho nebyla skutečná džungle, protože v tomto případě platí, že méně je více, proto to zde s dekorací nepřehánějte.

„Pokud jste se zhlédli právě v tomto stylu, vyberte si buď dekoraci s rostlinnými motivy v tlumenějších zelených odstínech, nebo dekoraci v sytějších tropických barvách,“ doporučuje Kamila Douděrová.

Teplo venkova

Nejen rustikální, ale i prostší venkovský styl s patinou je stále velmi oblíbený mezi lidmi, kteří si své domovy rádi zařizují v tomto duchu. Inspirují se jím majitelé venkovských stavení, domů a své místo si nalezne i v panelákových bytech. Základem jsou prvky z přírodních materiálů a venkovský motiv, například stále populární Provence.

„Cílem venkovského stylu je vytvořit prostředí, které evokuje teplo domova a nezáleží na tom, kde bydlíte, hodí se kamkoliv,“ říká bytová designérka.

Systematicky krok po kroku

A jak vůbec postupovat a čeho se držet při zdobení příbytku? Základem je vědět, v jakém stylu nebo duchu by měl být váš interiér, a s tou vizí se vydejte nakupovat, radí odbornice, která doporučuje držet se své představy a při nakupování se soustředit nejprve na jeden pokoj a až poté se zaměřit na druhý.

zto, ŽenyproŽeny

Přečtěte si také


Diskuse: Trendy v dekoru? Přírodní barvy, exotika i rustikální styl

design

30.8.2019   |   00:04   |   od: Biguška
Přirodní barvy a rustikální styl, to je něco pro mě. Mám tento styl ráda už od mládí. Jen se o něm nemluvilo. Zařizuju si krásný dům, který jsem si sehnala zde https://www.eurobydleni.cz/ a právě v tomto stylu. Už se těším, až to budu mít celé hotové.

Dekorace do interiéru

1.2.2018   |   09:15   |   od: Vera
Dekorování interiéru prostě miluji – hlavně přes zimu, když toho není moc na práci vybírám bytové dekorace dost často a můj byt podle toho taky vypadá. Přítel se z toho může občas zbláznit :)
Zobrazeny poslední 2 příspěvky, celkový počet 2 příspěvky.
poslední příspěvek: 30. 8. 2019 0:04
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci