Berete psa na dovolenou? Nenechte nic náhodě!

20.6.2017 00:00   |   Zvířata - MAZLÍČCI NA CESTÁCH
Jak zvládne náš pes delší cestu na dovolenou? A co když nás s ním neubytují v hotelu? To vše se nám honí hlavou, pokud uvažujeme o dovolené se psem.

pes a dovolená

Pro mnohé je dovolená s mazlíčkem nepředstavitelná, na druhou stranu odvézt čtyřnohého přítele do psího hotelu každému páníčkovi zlomí srdce. Máme pro vás pár tipů, abyste si dovolenou užili.

Cestování nemusí být boj

Jeden pes si cestování autem užívá a jiného máte problém do auta dostat. Majitelé první skupiny patří mezi šťastlivce a mají o starost méně.  To nic ale nemění na tom, že psa musí na cestu připravit každý majitel.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Mazlíček v autě? Pozor na klimatizaci!
Odlétáte se čtyřnohým miláčkem na dovolenou?
Cestujeme s domácími miláčky: Co předtím, co pak

V den cestování omezte krmení, to si připravte až do místa příjezdu. Na druhou stranu nezapomeňte vzít s sebou vodu a cestovní misku, pitný režim je důležitý, jelikož některá plemena mají v létě sklon k přehřívání.

Do auta si zabalte deku nebo pelíšek a nesmí chybět ani bezpečnostní pás pro psa, který pořídíte za pár korun v každém zverimexu. Ručník na špinavé psí tlapky se vám taky bude hodit.

V případě, že zvolíte dopravu vlakem vybírejte pečlivě dopravce. Jelikož ne všichni povolí převážet psa bez klece, tašky či náhubku. Někde je přeprava zvířete zcela zdarma a jinde zaplatíte malý poplatek, který se pohybuje okolo 50 Kč.

Ne na poslední chvíli!

Ani ten seberoztomilejší mazlíček nepřemluví recepční hotelu či majitele ubytovacího zařízení, aby vás ubytovali. A pak nastává nepříjemná situace, které lze snadno předejít.

Při objednávání dovolené si pečlivě prostudujte, zda hotel či resort je tzv. Pet friendly a přivítá vašeho mazlíčka s otevřenou náručí. Ověřte si také, zda vaše plemeno není na jejich nároky moc velké, případně jaký poplatek za zvíře chtějí.

Mezi Pet friendly hotely patří například tuzemská hotelová síť Orea Hotels & Resort. „ Naše Pet friendly hotely najdete téměř po celé republice. Vydat se můžete do Mariánských lázní, do Krkonoš nebo na Šumavu, ale i do Brna,“ sděluje ředitel Orea Hotels & Resorts Gorjan Lazarov.

Kromě Pet friendly hotelů je potřeba prozkoumat i okolí, zda je vhodné k venčení a delším procházkám, anebo zda jsou na trasách i restaurace, kam může pes s vámi. V Pet friendly Orea hotelech a rezortech lze vzít do místí restaurace i svého mazlíčka.

Co sbalit do kufru?

Neměli byste zapomenou na cestovní misky, které se dají snadno složit. Chybět by neměly ani granule, pamlsky či jiná strava na kterou je zvyklý, ale také deka a nějaké hračky. Obojek, vodítko a náhubek je nutnost!

Vždy si ověřte, zda se v nějaké dojezdové vzdálenosti nachází veterina, kde případně mazlíčka ošetří.

zp, ŽenyproŽeny

Přečtěte si také


Diskuse: Berete psa na dovolenou? Nenechte nic náhodě!

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci