Proti kašli a rýmě dětem pomůže léčivý muškát

25.1.2017 00:00   |   Děti
V průměru jednou za měsíc jsou naše děti nemocné – kašel, rýma, škrábání v krku, k tomu třeba zánět středního ucha… Nic příjemného, natož pak pro ty úplně nejmenší.

kašel rýma

Nejčastějšími původci snadno přenosných zánětlivých onemocnění u dětí  jsou viry influenzy, parainfluenzy, skupina rhinovirů, ale také např. Herpes simplex a další.

Co udolá a znechutí dospělého, může u dětí způsobit závažné problémy, u těch nejmenších dokonce ohrozit i dostatečnou výživu a vývoj. O neklidu, pláči a následně probděných nocí malých pacientů i zoufalých maminek nemluvě.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Lektvary proti nachlazení, kašli a rýmě
Před antibiotiky zkuste nejdříve bylinky
Na každou nemoc platí jiná vůně

Léčba akutní bronchitidy a zánětů horních cest dýchacích je zpravidla symptomatická, což znamená, že je zaměřená na zmírnění nepříjemných průvodních příznaků.

Šetrnější fytofarmaka

Pokud dětský lékař vyloučí bakteriologickou infekci a je tudíž nesmyslné zatěžovat pacienta antibiotickou léčbou, nabízí se zmírnit symptomy viróz léky buď syntetickými nebo léky přírodními, tedy zejména pro děti šetrnějšími fytofarmaky.

To že jsou získávány z léčivých rostlin, jim nikterak neubírá na účinnosti. Vždyť celá moderní farmakologie staví na zkušenostech a znalostech účinných látek z přírodních zdrojů, mezi něž patří například léčivý muškát Pelargonium sidoides (na snímku).

Je to vytrvalá rostlina pocházející z jižní Afriky, kde se odedávna používá v tradiční medicíně. Afričtí domorodci používají kořeny této rostliny zejména k léčbě plicních onemocnění.

Poradí si s bakteriemi

Je též známá pod názvem „Umckaloabo“, který pochází z jazyka zulu a znamená silný kašel. Zulu kmeny po staletí používaly Umckaloabo k léčbě kašle a infekcí horních a dolních dýchacích cest.

Kořen obsahuje mnoho důležitých protibakterálně působících látek éterické oleje, třísloviny (katechiny, galokatechiny a kyselinu galovou) a kumariny.

Oproti jiným lékům, které většinou působí pouze na zmírnění příznaků, pelargonium svým mechanizmem podporuje rychlejší uzdravení.

Znemožňuje bakteriím a virům přichytit se na buňky sliznice dýchacích cest, stimuluje imunitní systém tak, že brání bakteriím i virům v jejich rozmnožování a zlepšuje vykašlávání. Tyto její vlastnosti prokázalo již mnoho klinických studií.

A proto je preparáty z kořene léčivého muškátu vhodnou volbou léčby respiračních infekcí, které obzvláště v zimním období postihují mnoho lidí.

S Kalobou se uleví rychleji

Výtažek z kořene této byliny s klinicky ověřenými účinky i pro nejmenší děti od 1 roku lze v lékárně pořídit pod názvem Kaloba.

Video
Jak účinkuje Kaloba v organismu člověka

Kaloba se užívá právě ke zmírnění příznaků při onemocnění dýchacích cest (akutní bronchitidě), která nevyžadují antibiotickou léčbu.

Kromě antivirových účinků má výrazný vliv na aktivaci celkové imunity a uleví pacientovi rychleji už v akutním stádiu nemoci.

Viróza mizí za pár dní

Pokud lék začnou děti užívat již od prvních příznaků nemoci a zajistíte průchodnost nosu (odsáváním, u trpělivých dětí výplachy slanou vodou, u starších pak pobízením ke smrkání), může být viróza pryč už za několik málo dní.

Na co Kaloba působí:

  • Infekce horních a dolních dýchacích cest
  • Akutní a chronické infekce ucha, nosu a krku
  • Rychlejší uzdravení z chřipky a nachlazení

A předjímavá úsloví o nutné týdenní až sedmidenní rýmě, usmrkané zimě a sezóně kapesníků nechť slouží těm, kteří jim uvěřili.
 
Podobně jako všechny léky, může mít i Kaloba nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout vždy. Například, jak popisuje příbalový leták, mohou vzácně nastat bolesti břicha, pálení žáhy, nevolnost nebo průjem…

zpt, ŽenyproŽeny.cz 

Přečtěte si také
 


Diskuse: Proti kašli a rýmě dětem pomůže léčivý muškát

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci