Luxusní hnízdečko lásky šejků a hvězd

24.6.2016 00:00   |   Společnost
Dubaj je kosmopolitním městem, kde se střetává futuristická architektura s luxusem, a které také padlo do oka bohatým šejkům i hvězdným párům. Zamilovali si ho natolik, že se rozhodli pro vlastnictví bytu, domu nebo dokonce i jednoho z ostrůvků u pevniny.

Dunaj

A není divu, v největším městě Spojených arabských emirátů se totiž nudit nebudete. Ovšem, na druhou stranu, je to ideální místo pro načerpání nové energie.

Victoria & David Becham

Bývalá členka Spice Girls měla v roce 1999 ohromné štěstí, jelikož se provdala za světově úspěšného fotbalistu Davida Beckhama. Kromě lásky je oba spojovala touha po přepychu, krásných věcech a luxusních domech.

Svá sídla mají po celém světě, například v rodné Anglii zakoupili nejdražší venkovské sídlo za 41 milionů dolarů! Další domy vlastní v Los Angeles, Madridu, Malibu, ale také v Dubaji.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Pohádkový ostrov a fashion porno
Victorii jsem dostal ovíněnou
Bradavky jako Victoria – to byl hit!

Právě v Dubaji koupili Beckhamovi luxusní sedmiložnicový palác, který je postaven na ostrově ve tvaru palmy – Palm Island. Před několika lety vilu kupovali za 5 milionů dolarů, dnes už by její cena byla o mnoho vyšší. Beckhamovi nemusejí zrovna šetřit, tak proč by měli v Dubaji vlastnit jen jednu nemovitost, když jejich jmění dosahuje 17 miliard korun.

O pár let si později si tak pořídili byt v nejvyšší budově světa – v Burdž Chalífa – za 172 milionů korun! Mrakodrap se tyčí do 828 metrů a má 163 poschodí. Vyhlídková plošina pro návštěvníky je na 124. patře, vrchol budovy slouží telekomunikacím. Na 78. patře je pro hosty k dispozici plavecký bazén...

Chcete vyzkoušet dubajský luxus dostupný i pro obyčejné smrtelníky? Nechejte se na čtyři dny dopravit a ubytovat za pouhých 30 tisíc korun v pohádkovém hotelu Atlantis The Palm, který taktéž stojí na uměle vybudovaném ostrovu ve tvaru palmy.

Nabízí vlastní dokonalou písečnou pláž, podvodní akvárium, kde si můžete zaplavat s delfíny. A také jeden z největších akvaparků na světě – Aquaventure.

Angelina Jolie & Brad Pitt

Nejkrásnější ženou planety byla Angelina Jolie zvolena nejednou. A tak se není čemu divit, že jejímu kouzlu propadl v roce 2005 během natáčení trháku Mr. & Mrs. Smith i lamač srdcí Brad Pitt. O devět let později se konala pohádková svatba ve Francii.

Společně mají šest dětí – tři adoptované a tři vlastní. V poslední době opět dvojice plní stránky novin a časopisů spekulacemi o jejich odcizení a možném rozvodu. Jsou totiž oba tak velmi zaneprázdnění. Brad se sice pokusil vztah znevu slepit, ale Angelina je údajně neústupná...

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Angelina a Brad v toxickém vztahu
Angelina ztvárnila příběh Nezlomného
Svatba už na Nový rok?

I přesto, že Brad Pitt tvrdí, jak jsou pro něj největší bohatstvím děti, vlastní s Angelinou obrovské majetky. Patří jim zámek Miraval ve Francii, vila v Los Angels, dům v New Orleans, dům v Londýně a také v Dubaji.

V Dubaji ovšem Brad s Angelinou utráceli nejvíce a rovnou si pořídili celý ostrov v exkluzivním souostroví The World, které tvoří na 300 ostrůvků.

Toto uměle vybudované souostroví ve tvaru mapy světa začalo vznikat v roce 2003 a náklady na jeho výstavbu přesáhly 14 bilionů dollarů. Na každý z ostrovů se lze dopravit pouze lodí, a tak tato investice představuje dokonalé soukromí na dosah nikdy neusínající metropole.

ztp, ŽenyproŽeny.cz
Foto: Atlantis The Palm / Shutterstock

Přečtěte si také


Diskuse: Luxusní hnízdečko lásky šejků a hvězd

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci