U moře – Angelina Jolie a Brad Pitt v toxickém vztahu

10.11.2015 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Režie: Angelina Jolie Pitt, Scénář: Angelina Jolie Pitt, Hrají: Angelina Jolie Pitt, Brad Pitt. Už tušíte, proč je tento film poznamenán takovým očekáváním?

angelina

Před deseti lety úspěšně prodal hvězdný pár Brad Pitt a Angelina Jolie vzájemně fungující chemii v akční komedii Pan a paní Smithovi. V romantickém dramatu U moře se na tento poněkud tenký led vydali znovu.

Složitější to měli nejen díky tomu, že si vybrali příběh o rozpadajícím se vztahu, ale i proto, že ho Angelina Jolie sama napsala a režírovala.

Video
U moře – trailer k filmu.

Do malebného francouzského přímořského letoviska přijíždí americký manželský pár. Spisovatel Roland (Brad Pitt) tu chce nalézt sílu, klid a inspiraci k napsání své další knihy, naopak jeho žena Vanessa (Angelina Jolie) vlastně ani netuší, co tu dělá.

Jejich manželství se během let proměnilo v poněkud toxický vztah, kdy jsou raději sami než s tím druhým, Vanessa na lehátku na terase jejich letního bytu, Roland v baru s místními štamgasty.

Partnerské dusno rozčeří až příjezd mladých novomanželů (Mélanie Laurent a Melvil Poupaud), kteří se usadí v sousedním bytě a Rolandovi s Vanessou připomenou, jaké to mezi nimi bylo na začátku.

Brzy se ukáže, že oba mladí lidé se mohou stát katalyzátorem, který vztah Rolanda a Vanessy buď definitivně zničí, nebo ho pomůže vyléčit.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Angelina Jolie ztvárnila příběh Nezlomného
Tajemství hvězd – Hubneme s celebritami
Brad Pitt nezklame... a porazí zombie

„Nejtěžší samozřejmě bylo, když jsem režírovala sebe samu během hádky s Bradem a nutila jsem ho, aby na mě byl nepříjemný, nebo když jsem se hnusně chovala já k němu. Pak jsme si dělali legraci, že při natáčení těchto scén ostatní členové štábu nevěděli, kam s očima,“ říká režisérka.

Ta měla doposud ve své režijní filmografii dva válečné filmy, V zemi krve a medu a Nezlomný. Přesun k žánru romantického dramatu si navíc ozvláštnila tím, že film U moře natočila ve stylu snímků francouzské nové vlny šedesátých let minulého století.

ozt, ŽenyproŽeny.cz
Foto: CinemArt

Přečtěte si také


Diskuse: U moře – Angelina Jolie a Brad Pitt v toxickém vztahu

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci