Filip Renč: Odstěhován jsem byl už mnohokrát

6.11.2015 00:00   |   Společnost
Vynikající filmový a divadelní režisér a scénárista Filip Renč (za všechny uveďme jeho již legendární filmy Rekviem pro panenku, Rebelové, Hlídač č. 47, Román pro ženy) si letos splnil svůj patnáctiletý sen o velkofilmu Lída Baarová.

Filip Renč

V současné době Filip Renč finišuje s očekávaným velkofilmem Lída Baarová o prvorepublikové hvězdě stříbrného plátna, jejíž život poznamenal vztah s Josephem Goebbelsem, ministrem propagandy předválečného Německa, kde herečka natáčela v letech 1935 až 1938 v angažmá, které jí nabídla prestižní filmová společnost UFA.

Skladatel Ondřej Soukup dokončuje hudbu, chystají se postsynchrony a finální zvukový mix. Slavnostní premiéra je plánovaná za necelý čtvrtrok na 20. ledna.

V titulní roli Lídy Baarové se představí filmová a televizní herečka Tatiana Pauhofová, členka Slovenského národního divadla v Bratislavě, kterou známe například z Románu pro muže nebo z třídílného snímku Hořící keř.

Teď něco pro děti

„Na čas bych si teď rád od náročných společenských témat odpočinul a natočil třeba něco pro děti. Mám scénář na pěknou pohádku,“ prozradil svůj další směr Filip Renč, který v létě oslavil padesátiny.

Nedávno si Filip Renč pořídil byt v rezidenční čtvrti Nad Rokytkou v pražských Vysočanech, takže ho brzy čeká stěhování. Tentokrát to ale není nijak nucené, jak s úsměvem podotýká: „Většinou jsem byl odstěhován a to už mnohokrát…“

Nové bydlení přednímu českému režisérovi, který má na svém kontě mnoho úspěšných celovečerních filmů i divadelních představení, doslova učarovalo. „Je to magické místo uprostřed zeleně s příjemnou atmosférou podél Rokytky,“ neskrývá potěšení Filip Renč.

Kolo, tenis, snowboard

„Stěhovat se do takovéto lokality je radost a organizační harmonie. Skvělé místo na procházky nebo vyjížďky na kole,“ přiznává režisér potěšení z místa, které se nachází v krásném okolí říčky Rokytky.

Ve volném čase, jak sám říká, hledá práci na další rok. A aby mysl zůstala alespoň trochu racionální, tak sportuje. „Miluji jízdu na kole, hraji tenis. V zimě si užívám snowboard,“ prozradil Filip Renč.

S partnerkou, která působí jako právnička, podnikají vycházky do přírody či návštěvy koncertů vážné hudby. A že by se snad partnerčina profese mohla filmovému režisérovi mnohdy hodit?

„Ne, ne, zatím jsem jejích služeb nevyužil. Ale jinak mi radí ráda, často a precizně,“ přiznává Filip Renč.

Rebelové do divadla

Další ženou Renčova života je jeho třináctiletá dcera Natálie.

„Doufám, že nemá ambice být herečkou,“ podotýká Filip Renč a dodává: „Ovšem bránit dceři v jejím rozhodnutí určitě nebudu. Věřím ale, že si najde rozumnější životní cestu.“

A jaké má Filip Renč pracovní plány? „Chcete-li pobavit Pána Boha, seznamte ho se svými plány,“ odpovídá známou sentencí velikána světového filmu, amerického režiséra a scénáristy Woodyho Allena.

„Plány zatím jsou neurčité, ovšem nějaké být musí, i když třeba nevyjdou. Ale pro příští divadelní sezónu by to měla být adaptace mého filmu Rebelové v plzeňském Divadle J. K. Tyla a pak režie nového historického muzikálu Mefisto v pražském Divadle Hybernia,“ nastiňuje nejbližší období Filip Renč.

ozt, ŽenyproŽeny.cz
Foto: BCD Group

Přečtěte si také

Diskuse: Filip Renč: Odstěhován jsem byl už mnohokrát

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci