Jak si udržet opálení? Pijte hodně vody!

26.8.2015 00:00   |   Zdraví a krása
Strávili jste krásnou dovolenou u moře a poctivě jste pracovali na tom, aby pokožka byla do bronzova opálená? Bohužel léto ani opálení nevydrží navěky.

opalování

Opálení samozřejmě časem vybledne, ale pokud si chcete bronzový odstín zachovat co nejdéle, aniž byste museli chodit do solária, poradíme vám pár praktických triků.

Skutečné opálení vydrží jen pár týdnů. Záleží samozřejmě na fototypu pokožky. Pokud si přirozenou bronzovou pokožku chcete udržet co nejdéle, tak je důležitá důkladná hydratace zevnitř i zvenčí.

„Pijte hodně vody! Skvělé je čerstvé kokosové mléko, které má obrovské hydratační schopnosti. Po každém sprchování se důkladně namažte, a co nejdéle používejte speciální přípravky po opalování,“ radí kosmetická odbornice Dagmar Korbová Krůzová z Vivantis.cz.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Ženy se vnímají jako širší a kratší
Češi se mračí více, než jiné národy
Smějte se! A práce vám půjde líp

„Dobré jsou také krémy s obsahem betakarotenu. Při mytí nepoužívejte příliš horkou vodu, ta vysušuje a může způsobit sloupání. Nejlepší je vlažná krátká sprcha. Místo klasických sprchových gelů si pořiďte sprchové oleje, více hydratují pokožku a ztratíte tak méně pigmentu,“ dodává Dagmar Korbová Krůzová.

Peelingu se nebojte

K velkým kosmetickým mýtům patří také to, že byste neměli používat na opálenou pokožku peeling. Na úplně čerstvé opálení není vhodný, ale po pár dnech se ho nemusíte bát používat – nejlepší je jednou týdně. Krásně vám sjednotí opálení.

Jste-li zvyklé na pravidelnou epilaci a chcete si opálení udržet co nejdéle, tak vosk odložte do skříně a sáhněte po žiletce nebo elektrickém epilátoru. Vosk s chloupky totiž odstraní také svrchní kůži, kde je i opálení. Vyhněte se též depilačním krémům, ty obsahují ovocné kyseliny, které nejsou k opálení šetrné.

Samoopalovací krémy

Pokud budete dodržovat tato pravidla, pak si můžete opálení udržet o nějaký ten týden déle. Chcete-li ale mít dlouhodobě snědší pokožku, tak místo výletu do nezdravého solária využijte velkou nabídku samoopalovací kosmetiky.

Při nákupu samoopalovacích prostředků je důležité koupit jeden speciální na obličej s postupným zbarvujícím účinkem a druhý na tělo. Váš obličej potřebuje jinou konzistenci krému než zbytek těla.

„Pokud máte suchou pokožku, vybírejte si přípravky s přídavkem hydratačních složek. Koupit můžete mléka s pumpičkou, která se lépe natírají, nebo ve spreji, která zase šetří váš čas, protože se rychle vsakují,“ říká kosmetička.

Po nanesení krému i mléka počkejte minimálně 15 minut. Proces vsáknutí můžete urychlit studeným vzduchem fénu. Zbarvení bude vidět cca do tří hodin po nanesení.

Vidíte přeci jenom nějaký ten flíček? Tak nezoufejte, pomoci si můžete obyčejnou zažívací sodou smíchanou s vodou, kterou na flek na dobře vyždímané houbičce naneste.

ozt, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Jak si udržet opálení? Pijte hodně vody!

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci