Tom Cruise už popáté plní Mission: Impossible

22.7.2015 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Tajný agent Ethan Hunt, pro něhož není splnění žádné mise nemožné, se vrací popáté v novém pokračování Mission: Impossible – Národ grázlů (Mission: Impossible - Rogue Nation).

Mission Impossible

Tom Cruise jde opět po krku těm největším grázlům současného světa. A jak je jeho dobrým zvykem, většinu krkolomných kaskadérských scén točil Tom Cruise sám, bez dubléra.

Režisér Christopher McQuarrie jakoby na okraj poznamenal, že od architekta filmu získal model Airbusu s tím, že ho můžeme v příběhu využít:

„Tak jsem se Toma Cruise hned zeptal, jestli by se letadla nechtěl držet zvenčí, až bude startovat. Myslel jsem to pochopitelně v nadsázce, ale Tom bez váhání odpověděl, že to udělá,“ vysvětluje režisér.

Video
Ve filmu jsou opět dechberoucí triky.

Podobných výjimečných kousků absolvoval Tom Cruise celou řadu, protože hrozby, kterým jeho hrdina čelí, jsou skutečně mimořádné.

Státním úředníkům se totiž poněkud zajídají neortodoxní metody tajné vládní služby IMF (Impossible Mission Force), proto ji rozpustí a jejího šéfa Ethana Hunta v podání Toma Cruise chtějí hnát ke zodpovědnosti.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Tom Cruise jako Reacher – stará škola v novém věku
Alec Baldwin dozrál. A možná bude řídit celý svět
Proti Morganu Freemanovi jde Tom Cruise v Nevědomí

Mezitím se začíná o slovo hlásit mytická organizace Syndikát, jejímiž členy jsou zběhlí tajní agenti. Jejím cílem je prostřednictvím řízených teroristických útoků zavést trochu jiný světový pořádek.

Video
Trailer k poslednímu dílu Mission: Impossible – Národ grázlů.

Pomoc krásné agentky

Ačkoliv Ethan Hunt nemá pro akci proti Syndikátu oficiální pověření a pohybuje se v ilegalitě, shromáždí své zkušené parťáky (Simon Pegg, Ving Rhames a Jeremy Renner) a pokusí se tyto profesionální zabijáky zastavit.

Pomáhá mu i krásná agentka Ilsa Faust (švédská herečka Rebecca Ferguson), která má jedinou vadu na kráse – nedá se jí úplně věřit, protože dost možná pracuje pro druhou stranu.


Krásnou agentku Ilsu hraje Rebecca Ferguson.

Přichází Alec Baldwin

Pozoruhodností nové Mission: Impossible je vstup filmové hvězdy Aleca Baldwina, který ztvárňuje všetečnou hlavu CIA Alana Hunleyho.

„Alec Baldwin rozhodně nezklame. Je nesmírně zábavný a zároveň je to přirozený protiklad k filmovému Ethanu Huntovi," podotýká Tom Cruise.


Alec Baldwin (zleva) jako šéf CIA.

Sám Alec Baldwin byl z nové Mission: Impossible nadšený a dokonce se nechal slyšet: „Je to vynikající akční film s neuvěřitelným obsazením a ohromujícími kaskadérskými kousky, které lze provést opravdu jen ve filmu."

Je to konec?

Mission: Impossible s podtitulem Národ grázlů slibuje nevšední akční zážitek. Filmoví diváci budou spolu s hlavními hrdiny cestovat po celém světě, proletí se Airbusem (zvenčí), sklouznou po střeše Vídeňské opery a zazávodí si luxusním sporťákem v Maroku.


Ethan Hunt má jako vždy vážné problémy.

A ptáte-li se, jestli Ethan Hunt prohraje, nebo už definitivně na celé čáře zvítězí, odpověď je taková, na níž jsme si již od roku 1996 z předcházejících dílů postupně zvykli: Pokračování příště...

Nejnovější díl Mission: Impossible – Národ grázlů vyjde začátkem prosince rovněž na DVD a na Blu-ray.

zot, ŽenyproŽeny.cz
Foto: CinemArt

Přečtěte si také

Diskuse: Tom Cruise už popáté plní Mission: Impossible

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci