Tom Cruise jako drsňák Jack Reacher – stará škola v novém věku

19.12.2012 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Je to Tom Cruise, jak ho známe. Žádná situace není bezvýchodná a nikdo z padouchů na něho nemá. V tomto smyslu nezklame nový americký thriller s názvem Jack Reacher: Poslední výstřel.

Tom Cruise

Snímek režiséra Christophera McQuarrieho nasazují česká premiérová kina v samém závěru roku. Hlavní role v něm ztvárnili Tom Cruise, Werner Herzog, Rosamund Pike, Robert Duvall a Richard Jenkins.

Tom Cruise hraje v napínavém více než dvouhodinovém příběhu bývalého vojenského vyšetřovatele, který je jako duch. Objevuje se jen u případů, které potvrzují, že spravedlnost je slepá. Pro jejich vyřešení neváhá ignorovat zákony své země.

Video
Trailer k filmu Jack Reacher: Poslední výstřel

„Jack Reacher je skvělá postava. Nemá mobil, nemá mail. Je to analogový chlápek v digitálním věku. Je mimo síť a platí v hotovosti," přibližuje svoji postavu Tom Cruise.

"Lidé se dívají na věci prizmatem barev svého života, ale Jack Reacher dělá věci tak, jak někdy chceme, aby se dělaly. V tomto smyslu je to něco jako Drsný Harry, James Bond, nebo Eastwoodův Psanec Josey Wales," říká filmová megastar.

PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Po pěti letech další Mission: Impossible
Zbývají nám poslední měsíce života? Horoskop napoví
Kdo je zrozen na trojku, ať zbystří!

Šest kulek pro pět lidí

Drsný hrdina z bestsellerů Lee Childa tak vstoupil na plátna kin s odhodláním stvořit stejně silnou akční ságu, jakou se před lety stal jiný původem literární hrdina - Jason Bourne.

Život pěti lidí, které osud přivedl ve stejný čas na stejné místo, ukončí na začátku tohoto příběhu šest kulek vypálených odstřelovačem. Takový masakr si od policie vyžádá nadstandardní nasazení, které brzy korunuje dopadení pachatele.


Půvabná britská herečka Rosamund Pike

Bývalý elitní voják nemá pod tíhou důkazů sebemenší šanci, přesto tváří v tvář vyšetřovatelům mlčí. Dostanou z něj jediné - aby sehnali Jacka Reachera.

S jeho příchodem se z jasného případu stává výbušná kauza opředená mnoha záhadami, jejíž rozuzlení může stát život řadu lidí, Jacka Reachera nevyjímaje. Jenže ten si na drsňáka nehraje a kvůli pravdě je ochoten hodně vydržet.

Autor tlumí vášně

Když oblíbená literární postava dostane filmovou tvář, vyvolá to vždy jistou míru kontroverze. Nejinak tomu je i v případě Jacka Reachera. "Proticruiseovské" vášně tlumí sám autor předlohy, který s volbou tvůrců bezvýhradně souhlasil.


Tom Cruise jako obvykle sám točil nebezpečné scény.

"Proč bych měl namítat něco proti tomu, aby mou postavu hrál asi nejslavnější herec na světě," uvedl podle distribučních materiálů spisovatel Lee Child.

V podobném duchu se vyjádřil i režisér Christopher McQuarrie, který na Cruiseovi oceňoval především schopnost zachovat chladnou hlavu, když všichni ostatní na place panikařili. "A navíc jako obvykle sám točil nebezpečné scény včetně automobilové honičky, která je jedním z nejsilnějších momentů filmu," uvedl režisér.

bri, ŽenyproŽeny.cz
Foto: Bontonfilm

Přečtěte si také


Diskuse: Tom Cruise jako drsňák Jack Reacher – stará škola v novém věku

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci