Mušketýři zvou k prázdninovým rodinným výletům

29.6.2015 00:00   |   TV a FILM
Prázdniny jsou tu a s nimi povinnost nezapomínat na zajímavou náplň volného času pro naše děti. Dobrodružným zpestřením mohou být Tři mušketýři. Proč nevyužít nabídky Primy a nespojit seriál z dílny BBC s našimi prázdninovými cestami?

Tři mušketýři

Historický seriál podle známé předlohy Alexandra Dumase se totiž natáčí na českých hradech a zámcích. A cesty po stopách d'Artagnana, Aramise, Porthose a Athose vám vydají rozhodně na mnoho zajímavých výletů.

V uzavřených epizodách prožijete legendární dobrodružství a zároveň můžete poznávat i českou krajinu, kterou na koních neohroženě procestují všichni čtyři královští mušketýři. Například první dva díly se natáčely například na zámku Hluboká, na hradě Zvíkov, Křivoklát či Švihov.


Zřícenina hradu Zvířetice nad vesnicí Podhradí

Základnou mušketýrů je nejstarší český klášter Doksany. Klášter v seriálu znázorňuje předměstí Paříže a pařížských uliček 17. století. Stejně tak často diváci uvidí Strahovský klášter, kde král společně s kardinálem a mušketýry diskutuje a rozhoduje o politice své země.

V seriálu „hraje“ i hrad Zvířetice u Bakova na Jizerou, kde je tábor gardy, na který zaútočí mušketýři za pomoci Constance, která odvede pozornost coby lehká děva.


Souboj na nádvoří v Doksanech na Litoměřicku

V dalších sekvencích se hrdinové seriálu objeví na obrazovkách v zámku v Ploskovicích, v klášteře v Chotěšově na Plzeňsku, v Terezíně, na zámku a zahradách v Kroměříži, na zámku v jihomoravském Slavkově, na zámku Kačina u Kutné Hory nebo Liliové ulici v Praze.


Barokní zámek Ploskovice u severočeských Litoměřic

K seriálu připravila Prima i soutěž, ve které lze vyhrát 10 pohádkových víkendů na zámku Liblice na Mělnicku a Hostačovském zámku na okraji Vysočiny s plnou penzí a 100 rodinných vstupenek na libovolnou památku v České republice.

„V kampani, kterou jsme připravili před spuštěním seriálu, jsme vytvořili mapu hradů, zámků a dalších oblíbených turistických destinací, které jsou spojeny právě s natáčením seriálu Tři mušketýři,“ říká marketingový ředitel FTV Prima Aleš Pýcha.


D´Artagnana hraje Luke Pasqualino, známý z úspěšného seriálu Borgiové

„Součástí mapy je také soutěž, která odkazuje na to, že se seriál natáčel a natáčí v České republice, na hradech a zámcích jako jsou Zvíkov či Křivoklát, nebo v malebné české přírodě v čele s Adršpašskými skalami,“ dodává Aleš Pýcha.

S odkazem na tyto lokality proto vznikla unikátní mapa hradů, zámků a kulturních či přírodních památek České republiky s 3D ilustracemi, která kromě vyznačených míst vhodných pro turistiku, cyklistiku, vodní sporty a jízdu na koni zdůrazňuje hlavně památky.


Zámek Liblice

U 13 z nich je dodán podrobný popis zahrnující historii místa a informace potřebné k návštěvě. Herní kartu, herní mapu i soutěžní propozice najdete ZDE.

toz, ŽenyproŽeny.cz
Foto: FTV Prima a archiv

Přečtěte si také


Diskuse: Mušketýři zvou k prázdninovým rodinným výletům

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci