Žluna povozila na zádech hladovou lasičku

3.3.2015 16:00   |   Zvířata
Neuvěřitelný záběr se podařil amatérskému fotografovi v londýnském parku. Zachytil letící žlunu, na jejíchž zádech se jako klíště držela lasička.

datel a lasička

Pozoruhodný snímek, který dnes otiskl britský list The Telegraph, pořídil Martin Le-May, když byl s manželkou na procházce v londýnském Hornchurch Country Park.

Jde o přírodní rezervaci o rozloze sta hektarů na místě bývalé letecké základny v Haveringu na východním okraji Londýna. Oblast je celoročně vyhledávaným výletním místem.

Manželé při procházce zaslechli »zoufalý křik«. Žluna urputně bojovala s čímsi, co bylo doslova přilepené na jejích zádech.

Martin Le-May si všiml, jak žluna podivně poskakovala po trávě jako kdyby našlapovala na horkou plotnu. Nakonec se vznesla a letěla směrem k nim.

Krásně zbarvená žluna pak přistála asi dvacet metrů od Martina Le-Maye.

„Myslím, že naše přítomnost jí pomohla se lasičky zbavit," uvedl amatérský fotograf z Essexu. „Žluna se uvolnila ze sevření šelmy a skrze křoví odletěla do vzdálených stromů a z našeho dohledu.“

Pes u veterinářeMŮŽE VÁS ZAJÍMAT

VIDEO: Veverka rozhodila tvrdé profesionály
Mohou kočky účinkovat v divadle? Jistě!
Zář hollywoodských hvězd hasne před kozami

„Žluna si zachránila život a hladová lasička prostě zmizela ve vysoké trávě," dodal Martin Le-May s tím, že hned ani vlastně nevěděl, jakou pozoruhodnost svým fotoaparátem zachytil.

O tom, že skutečně jde o lasičku na zádech žluny se přesvědčil až poté, co fotky z procházky doma stahoval a třídil...

List The Telegraph připomíná, že přetištěný snímek se ihned stal hitem sociálních sítí, zejména na Twitteru získal tisíce fanoušků.

boh
Přečtěte si také


Diskuse: Žluna povozila na zádech hladovou lasičku

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci