Plesová sezóna je tu. Nebojte se a parket je váš!

14.1.2015 00:00   |   Společnost
Je čas plesů a bálů a vy byste se neměli ani této společenské příležitosti vyhýbat. A nevadí, že z tanečních vám zbyla jen chatrná vzpomínka na to, že mezi valčíkem a polkou je jistý rozdíl…

plesy

„Rozhodně na plesovou sezónu nerezignujete! Tanec je především zábava, při troše snahy a s dobrým partnerem či partnerkou po boku pár tanečních kroků do rytmu určitě zvládnete,“ radí Jan Onder, zkušený mistr tance který dokázal roztančit nejen celebrity v televizní show StarDance, ale i účastníky svých tanečních kurzů pro začátečníky i pokročilé každého věku.

Hlavně s úsměvem

Podle jeho zkušeností je nejdůležitější na parketu udržovat vzpřímený postoj, rovná záda, zachovat veselou mysl a úsměv na tváři.

Dobré je v předstihu vyzkoušet některou z mnoha tanečních lekcí dostupných na internetu, krále či královnu parketu z vás asi neudělají, ale určitě pomohou osvěžit zapomenuté kroky a taneční variace.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Vilík to rozbalil na tanečním parketu
Vědci: Co je při tanci sexy?
Hingisové nepomohl v tanci ani mistr světa

A vůbec nejlepší je absolvovat alespoň pár lekcí pod vedením profesionálního lektora – Jan Onder vyučuje v Ostrově, Sokolově, Mostě, Karlových Varech a několik tanečních seminářů má i v Praze. A není jediný, určitě místo najdete a stojí to za to.

Několik rad mistra tance

Ve stručnosti přidal Jan Onder několik užitečných rad:

OBUV

Důležitý je výběr obuvi. Tančit na vysokých jehlách nebo v gumových neohebných polobotkách může znamenat zkažený ples. Nejlepší na tanec jsou speciální taneční boty.

MÍSTA K SEZENÍ

Vyplatí se nepodcenit důkladný výběr místa na sezení. Místo v uličce u občerstvení muže často znamenat neustálé obtěžování žíznivých lidí.

ODĚV

Oděv na ples je jasně daný, v případě, že je hosté nerespektují, mohou se stát terčem nevěřícných pohledů, neřkuli nepříjemných posměšků. Lepší je vyčnívat nevšedním moderním motýlkem či skvěle padnoucími šaty.

POHODLÍ

Dámy, nenoste na ples šaty, které při pohybu „dělají neplechu“. Nebudete se cítit dobře, neustále se vyhrnující spodnička dokáže otrávit. Šaty by měly být krásné, elegantní a pohodlné nejen při statickém postávání u baru.

SAKO

Pánové, sako byste neměli ve společnosti vůbec sundávat. Doporučuji mít jako správní gentlemani po kapsách alespoň dva plátěné kapesníčky. Jeden pro dámu a druhý pro vás – stékající pot není příjemný ani vám, a už vůbec ne dámě.

TANEC

  • Držte si velké postavení, ruce mějte co nejvíce v prostoru, vymezíte si tím více místa pro tanec.
  • Netančete přímo u pódia pod kapelou, škodí to sluchu a také se tam tříští zvuk, lepší je tančit kousek opodál.
  • Lidé často tančí uprostřed, takže na krajích bývá více prostoru.
  • Tancování není o krocích, je to o pohybu na hudbu, proto se soustřeďte více na rytmus, kroky se poddají.
  • Muž vede správně, jen pokud ví, co chce tančit. Když neví pán, už vůbec nemůže vědět dáma.

SPOLEČENSKÁ UDÁLOST

Ples je především společenskou událostí. Ať už se vydáte na myslivecký bál do obecní sokolovny nebo po červeném koberci do Opery, buďte připraveni konverzovat, seznamovat se, přizpůsobit se atmosféře, bavit se s ohledem na ostatní.

ALKOHOL

Buďte obezřetní při konzumaci alkoholu, ať máte své skutky stále pod kontrolou a ples si náležitě užijete!

zpt, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Plesová sezóna je tu. Nebojte se a parket je váš!

Faberlic kosmetika katalog

21.3.2021   |   19:45   |   od: Faberlic
Mám hrozně ráda plesy, ráda tancuji a ráda se oblékám do plesových šatů. Nejradši mám takový ty dlouhé, vyloženě plesové. Ráda se také na plesy líčím, protože si pak připadám více přitažlivá a celkově mi přijde, že se zvýrazním. Ráda používám kosmetiku z Faberic. www.faberlic-katalog.cz
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 21. 3. 2021 19:45
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci