Pro miminko královský kočárek (za královské peníze)

10.4.2014 00:00   |   Společnost
VIDEO – Aby mělo miminko královské pohodlí, potřebuje královský kočárek. A když máte královské peníze, ani nepotřebujete modrou krev. Jako Tamara Ecclestone a její manžel Jay Rutland.

kočárek

Dědička impéria závodů Formule 1, dcera Bernieho Ecclestona, na první vycházku dcery, kterou má s makléřem Jayem, vyrazili v Londýně s kočárkem posetým křišťály, jako kdyby vyjeli z ledového království.

Kočárek je dárkem pro malou Sofii od tety – Tamařiny sestry Petry. A jde o vozítko na zakázku vyrobené v dílnách, které jsou pravidelně zaměstnány prací pro vládnoucí monarchy. Jeho cenu těžko odhadovat, ale v korunách půjde nepochybně o sumu šestimístnou.

Klasika v růžovém s křišťály

Základní model Balmoral Silver Cross, který byl výchozím k Sofiinu kočárku také není nijak levný – stojí 1450 liber (skoro 50 tisíc korun). Klasiku na přání přizpůsobí a tentokrát kvůli zákaznici oslovili londýnští výrobci světoznámého výrobce skleněné krásy, rakouskou firmu Swarovski.


Tamara, Joy a Sofie na procházce

Kočárek se leskl a hrál na Londýnském slunci všemi barvami, no prostě nádhera! A Tamara a Jayem se nechali slyšet, že pro jejich dceru jim není nic drahé. Není divu. I když podle britského bulvárního tisku je kočárek drahý i pro vyšší třídy, mladé rodiče to nijak neznervózňuje.

Co je pro rodinu magnáta z F1 pár set tisíc korun, když se, jehož majetek odhaduje na 3,8 miliardy dolarů… Ostatně ještě to není tak dávno, aby se zapomnělo na svatbu Tamary a Jaye, na kterou jim papá Bernie koupil vystoupení Eltona Johna, jenž si údajně naúčtoval 30 milionů korun. A něco skromnější honorář pak další zpěvák - Lionel Richie.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Kočárek na dlouhé cesty a výlety
Pro maminky: Vítaný pomocník proti nepořádku
Šátky a klokanky jsou na nošení dětí vhodné

Královské vozítko

Je třeba říci, že Balmoral není jen tak nějaký kočárek. Populární značka mezi londýnskými celebritami nejen dobře vypadá, ale může se pochlubit ručně vyrobeným odpružením podvozku, polstrovanými koženými závěsnými popruhy a ručně vyplétanými koly.

K pohodlné jízdě slouží i páčkami ovládaný brzdový systém, má měkkou pěnovou matraci pro maximální pohodlí a extrémně velký chromovaný nákupní košík. Na přední straně si pak každý může přečíst jméno pasažéra, na stříbrném štítku gravírované jméno Sophia.


V kočárku Silver Cross v si vyjela do královského parku v roce 1927 malá princezna Alžběta, budoucí královna

A ještě něco – značka založená v roce 1877, je tradiční pro britskou královskou rodinu. Už v roce 1913 vyrobili na Silver Cross Street v Leedsu kočárek pro panovnickou rodinu a stali dodavateli vozítek pro prince a princezny. Samozřejmě speciální typ přichystali i pro dceru Jiřího VI. – Alžbětu, od roku 1952 britskou královnu a její děti a vnuky.


Princ Charles ve své dětské limuzíně

Kočárky Balmoral, jejichž výroba si už dávno přestěhovala u nevyhovujících prostor do někdejší továrny na hedvábí v Guiseley, si vydobyli pevné místo na světovém trhu. Už se jich prodalo více než 10 miliónů v 50 zemích světa.

Video
Podívejte se jak vznikají tradiční kočárky Silver Cross

K dostání jsou u nás, model Silver Cross Balmoral Black ve standardním provedení můžete mít za 60 tisíc, zvláštní výbava pak záleží jen na vaší kapse…


Silver Cross Balmoral Black je jedním z modelů, které jsou k dostání i u nás.

bri, ŽenyproZeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Pro miminko královský kočárek (za královské peníze)

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci