Hodný hoch Martin Písařík se představí jako Adam

12.4.2014 00:00   |   Společnost
Pražské Divadlo Broadway připravuje muzikálovou komedii Adam a Eva, v níž uvidíme Martina Písaříka, Michaelu Horkou, Josefa Vojtka, Ladislava Freje, Tomáše Trapla, Josefa Laufra a další skvělé zpěváky, herce a tanečníky.

Adam a Eva, Písařík

Scénář napsal na motivy libreta Haliny Pawlowské režisér představení Zdeněk Zelenka, hudba i přes 30 písní jsou dílem Bohouše Josefa, náročnou choreografii připravila Leona Qaša Kvasnicová.

V roli Adama se představí nadaný herec skvělý zpěvák a tanečník Martin Písařik (v alternaci s Michalem Slaným). Martina lidé znají především ze seriálů (Cesty domů, Ordinace v růžové zahradě a Doktoři z Počátků), kde většinou hraje role hodných a trochu naivních kluků.

Nechtěl byste si raději zahrát tvrďáky a záporáky?

Ty role si spíš vybírají mě, a ne já je. A zatím se jim to daří a mě baví právě ta různorodost postav a typů. Po pravdě řečeno – kdykoliv jsem hrál tvrďáka, tak se mě nikdo nebál.

Hrajete často v divadle. I tam vás provází punc hodného hocha?

Vlastně ano. Mám asi nějaký dobrácký ksicht nebo co… O to víc si užívám například role Françoise Villona, kdy mohu i trochu "zlobit". V nové hře divadla ABC "Rváč" jsem ale opět ten hodný. Snad se to jednou zlomí!

Máte velké zkušenosti z muzikálů...

V Divadle Broadway jsem už před lety hrál v muzikálu Filipa Renče a Zdeňka Zelenka Rebelové, to byly role Olda a Šimon, pak následovaly například muzikály Obraz Doriana Graye, Touha, Šakalí léta. Naposledy jsem hrál v muzikálu »Lucie, aneb...«. Největší zkušenost z poslední doby mi přinesl Angel v bratislavské verzi muzikálu RENT a role básníka Villona v muzikálu »Já, Francois Villon«.


Adam není role jen herecká a pěvecká, ale i taneční

Co rozhodlo, že jste přijal roli v muzikálu Adam a Eva?

Zavolali mi z Divadla Broadway a pak se se mnou sešel režisér Zdeněk Zelenka, který mi o roli a muzikálu vše řekl, zároveň mě velice nalákaly písničky Bohouše Josefa. A co rozhodlo? Právě ten přístup, pak hudba, ale i fakt, že to bude jeden z nemnoha muzikálů, kde budou kladeny nároky i na naše taneční schopnosti. A na humor.

Jaký je Adam?

Adam je bystrý prostý kluk. Čistá duše a velmi veselá povaha. Myslím, že si budeme podobní… Lehce se může dostat na zcestí, je důvěřivý, ale není hloupý. Ví, že je stvořen pro Boží radost, ale chce žít svůj život a jeho nedílnou součástí (už tím žebrem, které mu vzali) je samozřejmě Eva. V druhé polovině představení se jeho charakter ovšem nečekaně promění…


Tančící Martin Písařík a Anna Polívková

Zpočátku jste hodný a slušný kluk, změníte se v druhé půlce v rebela?

První půlka je o stvoření světa, andělů, pekla a lidí. V druhé polovině se oba hlavní hrdinové stanou jakýmsi prototypem, symbolem dvou milenců, páru v průběhu času a budou čelit typickým nástrahám pekla současnosti. Ti dva mohou být kteroukoliv současnou mileneckou dvojicí a ty ďábelské nástrahy jsou pro ně opravdu lákavé. Vznikne otázka, zda právě tihle dva jim odolají…

Máte náročnou choreografii. Vyhovuje vám to, nebo se s tím perete?

Pohyb a tanec mě baví už od studia konzervatoře, ale nikdy jsem se mu příliš nevěnoval. Kdykoliv je ale možnost tančit na jevišti, tak ji vítám. V podstatě většinu svých rolí vnímám přes pohyb, jinak chodí a jinak se pohybuje gentleman a jinak pouliční floutek.


Martin Písařík (uprostřed) při zkoušce.

Choreografii připravila Leona Qaša Kvasnicová, která je zkušený profesionál. Umí poznat naše možnosti, ale nedělá kompromisy a pouhé herecké tanečky. Chce z nás něco dostat, protože si o to ten muzikál říká a ví, že mi to chceme také. Naše komunikace funguje – máme stejný cíl a chuť se k němu propotit.

A co hudba a texty? Líbí se vám?

Hudba je velmi energická, není to doplněk činohry, má spoustu prostoru, v podstatě se pořád tančí a zpívá. Zní to super a šlape to skvěle. Ale činohra také není jen výplň mezi písněmi. Musí být velmi přesně rytmizovaná, aby plynule přešla do písní, ale hlavně vtipně posouvá děj. Dialogy jsou krátké, ale vždy se v nich něco děje, je co hrát. A lidé se budou bavit jak u písní, tak u činoherních pasáží. Na všem děláme velmi poctivě.

Na co byste diváky nalákal?

Určitě na velmi roztančený, energický muzikál, který je vyprávěn s nadhledem a humorem. A s hudbou, která bude diváka nutit vstát ze sedaček a přidat se k nám. Diváci, jak všichni doufáme, budou odcházet s úsměvem a s chutí užít si život a třeba i podívat se na něj z té lepší stránky a možná i řeknou svým blízkým, že je mají rádi.

zot, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Hodný hoch Martin Písařík se představí jako Adam

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci