Čeští studenti holdují sexu ve zkouškovém více než Slováci

30.12.2014 00:00   |   Sex a vztahy
Jakých podpůrných prostředků využívají studenti k učení? Podle výzkumu agentury STEM/MARK pro značku NESCAFÉ patří mezi nejvíce využívané stimulanty z jedné třetiny káva, dále čaj a sladkosti, sex a energetické nápoje.

kafe

Ač jsou si Česko a Slovensko v mnohém podobné, i v tomto výzkumu se objevilo několik odlišností, které poukazují na rozdílné preference mezi Čechy a Slováky.

To, že v minulosti studenti využívali pro lepší koncentraci „turka“ černého jak noc a krabičku cigaret, je známý fakt. Dnes už je to ale trochu jinak. Jen necelých šest procent dotázaných využije jako stimulační prostředek cigaretu.

Jak vnímají roli kávy Češi a Slováci?

Na škole a při zkouškovém období začalo pít kávu celých 40 Slováků ze sta. U Čechů je to o polovinu méně.
Téměř polovina českých a slovenských studentů (plných 40 procent) se domnívá, že setkání s přáteli a káva patří neodlučně k sobě.

Kávu „s lógrem“ si nikdy nedají téměř dvě třetiny dotázaných. Místo toho si ale rádi dopřejí drobnou sladkost či kávu a pokud ji ve spíži nenajdou, uvolní se před zkouškovým stresem sexem (16 %). Nutno přiznat, že uklidňujícím milostným hrátkám spíše holdují Češi než Slováci, kteří se k této činnosti uchýlí jen z pět ze sta.

Ekonomové jsou kafaři

Káva jako aktivní stimul při učení je nejdůležitější pro studenty ekonomických oborů, naopak technici podle průzkumů kávě tak velký význam nepřikládají. V tom se shodují studenti obou zemí.

Nejvíce se kávou ve zkouškovém období nakopávají studenti přírodovědných a ekonomických oborů. Ke kávovým mixům nejvíce inklinují studenti ekonomických oborů v České republice a přírodovědných oborů na Slovensku.

K lepším studijním výsledkům

Pití kávy jako společenský rituál uznává více než 80 % dotázaných respondentů. Při slově káva se jim většinou vybaví spojení šálku kávy se setkáním s přáteli. Často dochází k asociaci kávy jako prostředku pro snadnější soustředění a absorbování studijní látky.

Zajímavým faktem jsou odlišné preference chutí mezi jednotlivými státy. Zatímco čeští studenti preferují ochucené kávy s příchutěmi vanilka, karamel a ořech, na Slovensku dávají studenti ze 40 % přednost čisté chuti kávy. Hned v závěsu je trojka chutí karamel, čokoláda a vanilka.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Pět zajímavostí, které o kávě možná nevíte
Jak správně připravit kávu, radí šéfbarista
Káva zlepšuje paměť a snižuje riziko mrtvice

Rychlá doba – rychlá příprava

Při využití kávy jakožto stimulačního prostředku během studií volí studenti často mixované kávy 2v1 nebo 3v1, a to z důvodu úspory času. Kolejní život je často spojen s bojem o vlastní soukromí a životní prostor. Proto jsou kávové mixy pro studenty jako stvořené.

Stačí jen sáček s kávovým nápojem a horká voda. To potvrzuje i výzkum – 66 procent českých a 71 procent slovenských studentů alespoň občas sáhne k této lahodné pochoutce.

otz, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Čeští studenti holdují sexu ve zkouškovém více než Slováci

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci