Ranč Neverland Michaela Jacksona chtějí prodat za 1,23 miliardy

5.8.2014 00:00   |   Společnost
VIDEO – Michael Jackson je pět let po smrti, a jeho ranč Neverland, na němž žil skoro 20 let, je zase středem pozornosti. Je totiž na prodej, podle realitních makléřů by mohl dosáhnout ceny 60 miliónů dolarů, což je 1,23 miliardy korun.

Jackson

V roce 2007 se Král popu dohodl se společností Colony Capital miliardáře Toma Barracka, že vyrovná zpěvákův dluh (šlo o 23 miliónů dolarů) a bude se starat o údržbu jeho nemovitosti a tisícihektarového pozemku se zábavním parkem pro děti a zoo.


Pohled do areálu

Investor chce peníze zpět

Postupně investoval Colony Capital jako hlavní podílník nemovitosti, do fantasy Země Nezemě, v níž žil Petr Pan a kde děti nikdy nevyrůstají, až 50 miliónů dolarů. Jenomže žádná studna není nevyčerpatelná a investor chce svoje peníze zpátky.

Michael JacksonO KAUZE MICHAEL JACKSON

Podle expertů z amerického realitního trhu má společnost Toma Barracka na takové rozhodnutí zákonné právo. Takovým krokem by se splatil dluh, který narostl kvůli nákladům úvěru, úrokům i poplatkům za správu a údržbu areálu.


Michael Jackson v Neverlandu v dobách největší slávy

Realitní makléři odhadují nynější cenu nemovitosti v Los Olivos v Kalifornii, jejíž součástí jsou bazény, zoologická zahrada, herna, restaurace či požární stanice, na reálných 27 miliónů dolarů. Ovšem vzhledem k tomu, že se jedná o sídlo jedné z nejsledovanějších osobností historie naší planety, mohla by cena vystoupat až na 60 miliónů.

Děti neuspěly

Tento krok následoval nedlouho poté, co nejmenovaný zástupce Jacksonovy rodiny oznámil, že nemá dostatek prostředků na to, aby ranč odkoupila. Do projektu obnovy chátrajícího Neverlandu do podoby z jeho největší slávy byly zapojeny i Jacksonovy děti.


Prince Michael (vlevo) se sourozenci Paris a Blanketem.

Do projektu obnovy se zapojili zejména syn Prince Michael (narozen 1997) a dcera Paris (1998). Ze svého někdejšího domova chtěli udělat muzeum, nebo svatyni svého otce. Spekulovalo se, že po naplnění plnoletosti by děti mohly, včetně s nejmladším Blanketem (2002), užít dědictví k záchraně Neverlandu.

Michael Jackson koupil pozemek v roce 1988 a žil tam až do jeho soudu kvůli obtěžování dětí v roce 2004. Postupně ranč ochaboval ve svých aktivitách a vysloveně začal chátrat poté, co zpěvák zemřel v červnu 2009 na akutní otravu lékem propofol.


Pohled do Jacksonovy kuchyně v Neverlandu v roce 2009

Michael žije v srdcích fanoušků

Realitní společnost, která se stará o další majetek Michaela Jacksona – zejména dům jeho rodiny v kalifornském Encino včetně zdejšího nahrávacího studia – přijala zprávu o rozhodnutí Colony Capital s velkým smutkem. „Snažili jsme se dohodnout a vynaložili jsme velké úsilí, aby Neverland neprodávali, ale oni nebyli schopni dospět k dohodě,“ praví v prohlášení.

Video
Michael Jackson (Billie Jean) – video z vystoupení na oslavě 25.výročí nahrávací společnosti Motown Records

Realitka apelovala na všechny eventuální kupce Neverlandu, aby respektovali historický význam tohoto objektu a zvláštní povahu této nádherné nemovitosti. „Michaelova památka žije v srdcích svých fanoušků po celém světě," podotkla.

rav, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Ranč Neverland Michaela Jacksona chtějí prodat za 1,23 miliardy

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci