Michaela Jacksona zabil lék na nespavost

24.8.2009 23:00   |   Společnost
Krále popu Michaela Jacksona zabila smrtelná dávka léku propofol. Vyplývá to z lékařské zprávy a podle losangelské policie bude ze smrti legendárního zpěváka obviněn jeho osobní doktor Conrad Murray. Údajně mu podal lék na nespavost.

Michaela Jacksona zabil lék na nespavost

Michael Jackson zemřel 25. června, zastavilo se mu srdce a nepodařilo se jej oživit. Doktor dal údajně osudného dne Jacksonovi léky na spaní, protože se vrátil vyčerpaný z tanečních zkoušek a dlouho nemohl usnout.

Zpěvák se připravoval na sérii padesáti koncertů v londýnské O2 aréně, která měla být jeho comebackem po letech skandálů, neúspěchů a soudních procesů.

O KAUZE MICHAEL JACKSON:

Policejní vyšetřování se zaměřovalo právě na užívání léků a roli lékařů, kteří se o zpěváka starali, zejména Murrayho. Podle šéfa detektivů léčil Murray Jacksonovu nespavost silným anestetikem asi šest týdnů. Zpěvák však užíval ještě další sedativa – lorazepam a midazolam. Smrtící koktajl nejspíš umělcovo srdce neuneslo.

Policejní zpráva hovoří o tom, že v Jacksonově sídle detektivové našli asi osm lahviček propofolu a další léky jako je valium, tamsulosin, lorazepam, temazepam, clonazepam a další.

rav

Přečtěte si také


Diskuse: Michaela Jacksona zabil lék na nespavost

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci