Lékař podal Michaelu Jacksonovi smrtelný koktejl?

28.7.2009 00:00   |   Společnost
Vyšetřování smrti Michaela Jacksona (†50) se stále více zaměřuje na Dr. Conrada Murraye. Soudní zdroj sdělil, že kardiolog, který je vyšetřován ve věci zabití, podal Jacksonovi dávku propofolu, který 25. června krále popu usmrtil.

Lékař podal Michaelu Jacksonovi smrtelný koktejl?

Vyšetřovatelé zpěvákovy smrti prý došli k závěru, že Jackson pravidelně užíval silná anestetika. Ta člověka přivedou do stavu, který je podobný kómatu, aby mohl nerušeně spát.

Propofol byl v krvi

Portál E! News potvrdil, že na Jacksonově krku a pažích byly během obou pitev, které byly na jeho těle provedeny, objeveny stopy po jehle.

A nejmenovaný zdroj uvedl, že toxikologické testy provedené kanceláří koronera v Los Angeles potvrdily propofol ve zpěvákově krvi.

MICHAEL JACKSON

Krátce po smrti popového krále následovala prohlídka jeho domu na Holmby Hills. Vyšetřovatelé si odtud odvezli lahvičky léku, který se prodává pod názvem Diprivan.

Preparát u lékaře nenašli

Právní zástupce Murraye, Edward Chernoff, odmítl komentovat různé "zvěsti, narážky nebo zprávy nejmenovaných zdrojů". Ještě předtím ale sdělil portálu E! News, že jeho klient propofol Jacksonovi nepředepsal, ani mu nepodal žádný lék, který by mohl světovou popstar zabít.

Policie minulý týden prohledala kanceláře Dr. Conrada Murraye v Houstonu a skladovací prostory, které si lékař na své jméno pronajal. Policisté zabavili mnoho předmětů, včetně počítačů a léků tlumících chuť k jídlu a na uvolnění svalů, ovšem žádný propofol nalezen nebyl.

ko

Přečtěte si také


Diskuse: Lékař podal Michaelu Jacksonovi smrtelný koktejl?

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci