Dovolená, děti a letadlo? Žádný problém!

5.6.2012 00:00   |   Děti
Chystáte se na letošní dovolenou jednoduše letadlem bez únavného mnohahodinového trmácení v autě nebo autobuse, ale bojíte se, jak to s rodinou zvládnete? Věřte, že obavy nejsou na místě.

děti a letadla

Létání, které se již stalo neodmyslitelnou součástí moderního života, pohodlně zvládnou nejen vaše děti. Postačí, když se předem dobře připravíte.

Stále běžnější je létání s malými dětmi, a to i dětmi mladšími než dva roky. Obecně lze říci, že dětem nezpůsobí žádné komplikace a dokonce jej snášejí lépe než zdlouhavou cestu autem.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Na cesty lze vyrazit i s malým dítětem
Zmrzlina a voda –  největší problémy v cizině
Svědící pupínky umí zkazit dovolenou

Letecké společnosti většinou vycházejí rodinám s malými dětmi vstříc. „Na letišti můžete používat kočárek až do nástupu na palubu. Před vzletem je však nutné kočárek složit tak, aby pracovník letecké společnosti jej mohl řádně uložit do zavazadlového prostoru a po přistání jej zase přistavit ke vchodu,“ říká Josef Trejbal, ředitel portálu Letuška.cz.

Děti do dvou let mají slevu zpravidla 90 procent, ale nemají nárok na vlastní sedačku ani na příruční zavazadlo.

Slevu 50, 33 nebo 25 procent z ceny letenky pro dospělé mají děti od dvou do dvanácti let věku. Letištní poplatky bývají hrazeny v plné výši.

U starších dětí je často využívaná služba s názvem „nedoprovázené dítě“, která se nejvíce využívá pro věkovou kategorii od pěti do jedenácti let, ale jako nedoprovázené mohou cestovat i děti ve věku od dvanácti do sedmnácti let.

V rámci této služby si nedoprovázené dítě na letišti přebere odpovědný pracovník, který jej provede odbavením i kontrolami a poté předá letušce. Po přistání letuška dítě předá pracovníkovi cílového letiště a ten jej doprovodí až k rodinnému příslušníkovi či jiné určené osobě.

„Tato služba bývá placená, buď příplatkem k ceně letenky, nebo se na nedoprovázené dítě vztahuje dospělý tarif bez dětské slevy,“ podotýká Josef Trejbal, ředitel portálu Letuška.cz.

zto, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

 


Diskuse: Dovolená, děti a letadlo? Žádný problém!

Naopak, je to velký problém!

24.6.2018   |   10:51   |   od: Martina
Píšete, že létání s dětmi není problém. Možná pro děti nikoliv. Ovšem pro ostatní cestující je vskutku fajn zážitkem a velkým problémem být v letadle se řvoucími nevychovanými dětmi, z čehož samozřejmě neviním děti samotné, ale jejich rodiče... Většinou, bohužel, je totiž dnes už vychovávají a tak je potom hotovým očistcem cestovat s nimi třeba v letadle.
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 24. 6. 2018 10:51
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci