Jaký účes? Hitem je asymetrie a přirozené barvy

11.4.2012 00:00   |   Styl
Už jste přemýšlely o změně účesu? Jaro je pro takový krok ideální dobou. Navíc je dobré po zimě unavené vlasy oživit a dodat jim původní lesk.

vlasy, účesy

Díky maskám, kúrám a olejům mohou vlasy na jarním sluníčku zářit. Avšak je tu jedna základní podmínka – každý přípravek je nutné správně používat.

"Vlasy jsou po zimě poničené, je tedy vhodné je zregenerovat. V tomto období doporučuji návštěvu odborníka pro vlasovou diagnostiku, který stanoví přesně, jaký typ vlasů žena má a podle toho určí i ošetření vhodné přímo pro ni," radí Markéta Brocková z kadeřnického salonu Klier.

"Dobré je dát na vlasy přeliv, který jim dodá lesk. Může se stát, že na jaře vlasy začnou vypadávat, proto doporučuji používat kromě běžné vlasové kosmetiky i tonikum a pečovat nejen o vlasy, ale také o pokožku," vysvětluje Markéta Brocková a dodává:

"Pokud si žena s tímto problémem neví rady, měla by navštívit salon, kde nabízejí masáže hlavy, které pokožku prokrvují a stimulují tak vlasové cibulky. Tím se vypadávání vlasů omezí."

Může vás zajímat

Tři rady pro větší objem vlasů
Když chcete mít na hlavě účes
Proč nosí hvězdy krátké vlasy?

Pokud váháte se střihem nebo barvou, máme pro vás příznivou zprávu: Nosí se prakticky všechno. Hitem jsou přirozené barvy vlasů a do popředí se dostávájí zejména teplé odstíny. Hodně se preferují asymetrické střihy a takzvané průlivy.

Oproti těmto trendům naopak platinová blond a klasické melíry pomalu ustupují.

U jemných vlasů je vhodné upozornit na určitý detail, čehož lze docílit barevným pruhem nebo podbarvením. Samozřejmě záleží i na stylu oblékání a na tom, jak se žena v takovém účesu cítí. Pokud však navštíví profesionální kadeřnický salon, určitě jí poradí, co by bylo vhodné a opravdu slušelo.

Rady i pro partnera

A když už jste u svých vlasů, zkuste nenápadně doporučit něco podobného rovněž svému partnerovi.

Jak uvádějí odborníci ze salonu Klier, muži zejména v jarním období nosí krátké vlasy, stříhané strojkem. A ti, kteří mají vlasy delší, si je nechávají podholovat. V posledních letech se stalo i u mužů populární žehlení vlasů.

Tady ale pozor! Při rovnání vlasů vždy platí nutnost používat termoaktivní styling, který vytvoří ochranný film kolem vlasu a zabrání tomu, aby se teplo dostávalo přímo k němu. Kromě vlasové ochrany mají termoaktivní přípravky také další přínos, protože zaručí prodloužení efektu vyžehlených vlasů.

Aby byl výsledek dokonalý, v každém případě je vždy nezbytná kvalitní vlasová kosmetika ať pánská či dámská. A také, jak již bylo zmíněno, je důležité její správné používání.

Tím, že si pořídíte méně kvalitní levné přípravky, nic neušetříte a za nápravu budete stejně muset vydat další prostředky. Laciná koupě nakonec vyjde draho.

Problematické jsou přípravky 2 v 1. Z logiky věci si protiřečí: Šampón totiž vlasy takzvaně otevírá, ale kondicionér je naopak uzavírá a uhlazuje. Při aplikaci takových přípravků pak vlasy jaksi nevědí, jak se "mají chovat" a dochází k jejich poškozování.

"Nejčastějším problémem našich zákazníků jsou lupy nebo maštění vlasů. Oba problémy jsou důsledkem nevhodného způsobu mytí hlavy," upozorňuje Markéta Brocková ze salonu Klier.

"Pro správné ošetření vlasů šampónem je nutné odpovídající množství nejdříve rozetřít v dlaních a až poté aplikovat na vlasy. Na jejich kvalitu má vliv i správné oplachování vlasových přípravků. Největší chybou je splachování ve vaně – do vlasů se při něm dostane více nečistot, než v nich bylo."

"A jedna důležitá rada: Nechodit spát s mokrými vlasy. Když toto pravidlo dodržíte, zabráníte jejich lámání. Stranou pozornosti by tady neměla zůstat ani kabelka přes rameno – pokud se vlasy skřípnou uchem kabelky, mohou se skutečně hodně poškodit,“ připomíná na závěr Markéta Brocková.

tzo, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Jaký účes? Hitem je asymetrie a přirozené barvy

Šedivění vlasů

11.1.2021   |   16:25   |   od: Magda
Doporučila mi ho kamarádka, která je kadeřnicí a jezdí často po veletrzích a hodně se tomuto oboru věnuje. Tonikum se dá bez problému objednat na stránkách gr7 .cz Pokud by to náhodou nefungovalo, tak garantují v tomto případě vrácení peněz

Šedivění vlasů

8.1.2021   |   10:53   |   od: Tereza
Jak jste na takové tonikum přišla? a opravdu to tedy funguje? u každého?

Šedivění vlasů

6.1.2021   |   16:59   |   od: Magda
Ze začátku jsem si vlasy barvila pravidelně, než jsem začala používat tonikum do vlasů, díky kterému mám zase svoji přírodní barvu vlasů. Jsem z toho opravdu nadšená, protože se nemusím pravidelně barvit a vypadá to o hodně lépe.

Šedivění vlasů

4.1.2021   |   13:04   |   od: Tereza
Holky chtěla bych se zeptat, jak řešíte šedivění vlasů? jak často si musíte vlasy barvit, a jaký účes dokáže nejlépe zamaskovat šediny?
Zobrazeny poslední 4 příspěvky, celkový počet 4 příspěvky.
poslední příspěvek: 11. 1. 2021 16:25
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci