Tři rady pro větší objem vlasů

4.5.2010 01:00   |   Styl
Většinou chceme mít to, co mají jiní a oni zas chtějí to, co máme my. To přesně platí o vlasech.

vlasy

Ty, které mají rovné vlasy, by si přály kudrlinky a kudrnaté zase žehlí svoje lokny žehličkou. Všechny společně ale chtějí mít pocit, že se mohou chlubit bujnou hřívou.

Tady jsou tři praktické rady pro větší objem a vlnitější vlasy, které nám prozradil kadeřnický mistr Marino z pražského salonu Cut & Dry.

Máte-li vlasy rovné bez objemu...

Na hřeben dejte pěnu na zvětšení objemu vlasů a pomalu ji, pramen po prameni,nanášejte na vlhké vlasy. Vyhněte se ale špičkám. Pak se dejte do foukání a pomocí kartáče nadzdvihujte vlasy už od kořínků. Zvláštní trik je, že při vysoušení vlasů nakonec postříkáte kořínky lakem a ten způsobí, že si opět nelehnou.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT:

Žena má být krásná, ne krásně nalíčená
Pošlete dál: Nejlepších 50 bouračů tuku
Co dělat, aby nás v létě nezradily nohy?

Pokud jsou vaše vlasy odolné fénu a kartáči, doporučuje se elektrická kulma a také při kulmování použijte lak na kořínky. Doporučuje se s foukáním či kulmováním začít od obličeje směrem dozadu.

kudrnatáPřejete-li si kudrny...

Nejdříve vlasy důkladně vykartáčujte. Vyhněte se ale ostrému kartáči nebo hřebenu, který by mohl vlasy ( obzvlášť suché) poškodit. Pak je jemně prostříkejte lakem.

S pomocí kulmy pramen po prameni natáčejte. Potom pomocí prstů, bez použití kartáče, vlasy promněte v předklonu tak, abyste nezrušily efekt nově nabytých loken, ale zároveň zvětšily jejich objem. Úplně nakonec znovu zafixujte lakem.

Chcete-li oživit vlnité vlasy...

K tomu použijte kulmu na vlasy. Nejdříve naneste na hlavu pěnu na vlnité vlasy velikosti ořechu. Pak s pomocí kulmy natáčejte pramen po prameni. Pak použijte některé sérum na oživení vlasů. Několik kapek si dejte na dlaň a pak promněte vlasy, které tak získají lesk.

Nakonec je lehce postříkejte lakem. Rada navíc: nekulmujte velkou silou, mohly byste si vlny naopak rozbít.

zp

Přečtěte si také


Diskuse: Tři rady pro větší objem vlasů

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci