Škrabku na brambory Petr Janda ovládá stejně jako kytaru

31.3.2012 00:00   |   Společnost
Že rocková legenda Petr Janda umí brilantně zacházet s kytarou, to nikoho samozřejmě nepřekvapí. Ale skladatel, zpěvák a kytarista si výborně vede i za plotnou!

Petr Janda, Česko na talíři

Ve Stříbrné Skalici má krásný dům, rozlehlou zahradu a nahrávací studio. Několikanásobný tatínek se těší na další přírůstek do rodiny, užívá si domova a své kuchyně.

Rád a často vaří. A předvedl to rovněž i v dalším díle seriálu Česko na talíři.

Kontroval panenkou na portském

Také jistě nepochybujete o tom, že láska prochází žaludkem. U Jandů to platí stoprocentně.

Kytarista a zpěvák se umí otáčet v kuchyni, i když si stěžuje, že kvůli linii musí své chuťové buňky krotit. Takže by pro něho prý bylo snad vhodnější jíst molitan... kdyby to ovšem šlo.


V kuchyni to Petr Janda umí.

Spojení rocker – kuchař se světu vyjevilo až před nedávnem. Když se v létě 2009 Jandovým narodila nejmladší dcera Anežka, bylo na Petrovi, aby nejvíce času trávil v kuchyni.

„Všude říkám, že je to moje království. Od narození Anežky vařím obědy, ale umím upéct třeba i švestkový koláč,“ pochlubil se vitální Petr Janda, který za měsíc oslaví sedmdesátiny.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Dar života – upřímná zpověď
Jak Jandovi čekali na Anežku
Třetí dcera Petra Jandy
Jandová chce dítě, ale nemá s kým

S jarem se teď situace opakuje. Jeho třicetiletá žena Alice opět čeká děťátko a Petrovi je starost o žaludky snad již předurčena.

Bude po dcerách Martě (37), Elišce (19) a Anežce (2,5) vyvářet dalšímu děvčeti? Nebo mu syn pomůže zacelit bolestnou ránu po prvorozeném Petrovi, který v roce 2001 podlehl těžké nemoci ve svých pětatřiceti letech?


Petr Janda s manželkou Alicí.

Na každý pád, v pořadu Česko na talíři nenavlékl rocker vysokou kuchařskou čepici jen tak pro parádu. Nijak závratně totiž za uměním Mistra kuchaře Jaroslava Sapíka nezaostával.

Na jeho holoubátka plněná husími játry Petr Janda kontroval panenkou na portském s tymiánovými brambory.

Jídlo musí dobře vypadat!

Pohled na Petra Jandu-kuchtíka se škrabkou v ruce je opravdu nezvyklý. Ale zdatně mu již asistuje malá Anežka, takže tatínkovi jde práce pěkně od ruky.

Nenechte si ujít tento díl v programové nabídce Prima family. Hudebník se totiž předvede jako vskutku šikovný kuchař.


Můžeme servírovat!

Cibuli krájí Petr Janda jako skutečný profík a v tempu dokonce předběhne Mistra kuchaře. Také přiznává, jak moc je háklivý na vzhled pokrmu na talíři:

„Jídlo musí dobře vypadat…“ A na důkaz toho krásně dozdobí připravené toasty.

zt, ŽenyproŽeny.cz
Foto: Prima family

Přečtěte si také

Diskuse: Škrabku na brambory Petr Janda ovládá stejně jako kytaru

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci