Markéta Hrubešová: Jídlo miluji, diety jsou mi protivné

16.11.2011 17:30   |   Společnost
Markétu Hrubešovou známe z divadla i filmu. A také z televize – před časem jsme ji dokonce v jednom z pořadů mohli vidět jako kuchařku. Sama nedávno vydala kuchařskou knihu s více než stovkou receptů.

Hrubešová vaří, recepty

Markéta se od dětství ráda hýbe, a protože nesnáší diety a ráda si dopřeje dobré jídlo, raději se potí několikrát týdně v dámské posilovně.

Za každým receptem si stojím

„Jídlo miluji, a proto jsou mi veškeré diety protivné. Nedávno jsem vydala kuchařku Tak vařím já a stojím si za každým receptem,“ zdůrazňuje herečka. „Všechna jídla v mojí kuchařce jsem uvařila i snědla.“

„Snažím se tedy být živým důkazem toho, že člověk si může pochutnat a nemusí nutně okamžitě přibrat. Stačí se třikrát do týdne protáhnout ve fitku a nemusím si nic odpírat,“ prozrazuje Hrubešová.

Krůtí prsa s nivou podle Markéty Hrubešové

Pro dva strávníky potřebujeme dva steaky z krůtích prsíček, 100 g nivy, hrst sušených rajčat, 1 deci kuřecího vývaru, olej, sůl a pepř.
Z masa uřízneme dva steaky tzv přes vlákno. Ostrým nožem do nich uděláme otvor, který zvětšíme vařečkou. Maso naplníme kousky sýra a překrájenými rajčaty. Spíchneme párátky nebo kovovými špízy.
Lehce osolíme, opepříme a potřeme olejem. Na rozpálené pánvi maso opečeme ze všech stran.
Přilijeme horký vývar, přiklopíme pokličkou a dusíme asi 20 minut. Když se sos příliš redukuje, dolijeme na původní obsah.
Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Kuchyně domácí i Středozemní

Markéta Hrubešová přistupuje k vaření jako současná zaměstnaná žena a zároveň s respektem ke klasické české kuchyni. V její kuchařce zdařile kombinuje recepty zděděné po babičce se současnými trendy ve vaření.

Vychází také z cizokrajných kuchyní, převážně italské a dalších z oblastí Středozemního moře. Podobným způsobem jako vybrané jižní lahůdky upravuje i tradiční česká jídla, takže se stanou lehce stravitelnými, jednoduššími na přípravu a zkracuje se doba vaření.

Cvičit a menší porce

Markétě nepochybně nemálo žen závidí její postavu. Samotné cvičení by určitě k atraktivní postavě Markétě nestačilo. „Pokud je jídlo tučné a kalorické, neodpírám si ho, ale dám si menší porci. Preferuji tak raději malé porce, ale snažím se jíst alespoň pětkrát denně a k tomu průběžně vypít nejmíň dva litry vody nebo čaje.“

MARKÉTA HRUBEŠOVÁ

Utíká z postele k vařečce!
Krásky a pomocníci k nezaplacení
Muži, co umějí vařit, jsou sexy!

Současně se Markéta Hrubešová netají tím, že je spáč, a potřebuje spát alespoň sedm hodin. Markétiným tajemstvím je i to, že nemá-li povinnosti, ráda si dopřeje odpolední „beauty sleep“.

Drží se rady odborníků, kteří tvrdí, že chce-li žena vypadat zdravě a atraktivně, je mnohem lepší a o hodně levnější si chvilku pospat, než spoléhat na to, že vše zachrání kosmetika. „Stačí mi dvacet minut a zaberu téměř kdykoliv a kdekoliv,“ doplnila sympatická herečka.

boh, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Markéta Hrubešová: Jídlo miluji, diety jsou mi protivné

Jídlo také zbožňuji

29.12.2011   |   20:40   |   od: Dana
Dnes to už asi není v módě, podle toho, co slyším od kolegyň z práce, ale je to prostě tak. Hrozně mě baví vaření a ještě radši si na jídle pochutnám. Akorát přes týden, když jsem v práci, si vozím jídlo do práce.
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 29. 12. 2011 20:40
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci