Prima televize končí, bude to family

1.11.2011 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Prima začíná zbrojit na další líté televizní klání v Česku. Oznámila, že od prvního ledna končí jedna televize a začíná nová: Prima family.

Prima televize

Hned je ale třeba podotknout, že o oblíbené seriály nepřijdete. Samozřejmě ani o Cesty domů, kde pod režijním vedením Jiřího Adamce hraje i Alois Švehlík (oba na titulním snímku).

Podle sdělení Marka Singera, generálního ředitele FTV Prima, spol. s r.o. informovala společnost Radu pro rozhlasové a televizní vysílání o svém plánu vrátit původní historické vysílací licence a také o plánovaném ukončení vysílání programu Prima televize. To se uskuteční v brzkých ranních hodinách v neděli 1. ledna 2012. Ihned poté začne vysílat nová televize Prima family, která podle Marka Singera svým vysílacím schématem umožní lépe a kvalitněji rozvíjet povahu vysílaného Prima programu jako rodinné televize.

Diváci tak o své oblíbené pořady nepřijdou a Prima family se stane tahounem všech programů rodiny Prima.


Show Jana Krause bude jistě i na "nové" televizi...

Která televize je rodinná?

„V řadě průzkumů, které jsme si v letošním roce nechali zpracovat, potvrdili diváci tezi, že hlavní program, který vysíláme, se stává synonymem pro rodinnou televizi,“ vysvětluje Marek Singer.


Zdroj: Televize Prima

„Díky tomuto potvrzení ze strany diváků nyní začleňujeme název „family“ do jména našeho hlavního vysílacího programu,“ dodává ředitel společnosti, která je držitelem vysílacích licencí pro kanály Prima COOL, Prima love a Prima family.

Může vás zajímat

Jak si vybrat správné brýle?
Jdu na ples: Jak se na něj připravit?
Náušnice, náhrdelníky, náramky...

Televize Prima family bude vysílat pouze digitálně. Pro její bezproblémový příjem bude nutné pořízení set-top-boxu pro ty diváky, kteří i přes končící proces digitalizace stále využívají analogový příjem signálu.


Cesta domů patří k neúspěšnějším seriálům Primy, tento týden již nabízí 80. díl

„Zkušenosti z postupující digitalizace nás přesvědčily, že diváci si zařízení pro příjem digitálního signálu většinou pořizovali již se zahájením souběhu vysílání,“ potvrzuje Marek Singer. „Proto věříme, že i tento krok přijmou s pochopením a ocení vyšší kvalitu přijímaného signálu.“

Jak si vede Prima?

Samozřejmě je logická otázka, jak si nyní Prima vede v konkurenci českých stanic. Podle PR koordinátora Marka Winklera jako nikdy v minulosti. V minulém týdnu její pořady překročily hranici miliónu diváků a nejsledovanějším pořadem pak byla nedělní talentová show Česko Slovensko má talent.

Video
Jiří Harnach zabodoval i ve Velkém třesku a uvidíme ho v semifinále show Česko Slovensko má talent

Devátý díl, takzvaný Velký třesk, ve kterém se rozhodlo o postupujících do semifinálových kol, si nenechalo ujít 1 326 tisíc diváků starších 15 let, na Primu se v tu chvíli dívala třetina všech lidí u televize.

Miliónovou hranici překonal také pořad Ano, šéfe! i kulinářská show Prostřeno! a hned za nimi se umístila Show Jana Krause spolu s prvním dílem nového kuchařského pořadu Česko na talíři.

boh
Foto: Televize Prima

Přečtěte si také

Diskuse: Prima televize končí, bude to family

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci