Mr. Bean se vrací jako Johnny English – největší světový špión

22.9.2011 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – O populárním britském herci Rowanu Atkinsonovi (56) se v létě hovořilo vcelku hodně. Po autonehodě, kterou zázrakem přežil, zklamal fanoušky koncem Mr. Beana, aby se vrátil jako tajný agent Johnny English.

Johny English se vrací

V srpnu představitel Mr. Beana naboural v supersportovním voze McLaren F1 do stromu a do lampy pouličního osvětlení. Děsivě vyhlížející nehodu přežil jen s menším zraněním ramene. Láska k silným a rychlým vozům ho neopustila, avšak vztah k postavě nemotory ochladl – už si prý na slavnou roli připadá moc starý

Rowan Atkinson popsal začátkem září Mr. Beana jako dítě v těle dospělého muže. Řekl, že cítí, že si tuto postavu pravděpodobně již nikdy nezahraje. Co naplat, je ale stále mnoho dalších rolí, v nichž svoje umění může k naší potěše uplatnit.

Video
Největší světový špión Johnny English je zpátky – trailer k novému filmu s Rowanem Atkinsonem v hlavní roli.

Nyní tedy Rowan Atkinson přichází jako tajný agent v novém filmu režiséra Olivera Parkera. Ve snímku Johnny English se vrací se již v říjnu dozvíme, kdo zachrání Její Veličenstvo britskou královnu, když agent 007 James Bond zrovna leží u ledu...

Magnet na katastrofy všeho druhu

K natočení volného pokračování eskapád agenta Johnnyho Englishe nevedly tvůrce jen komerční důvody (byť byl první díl celosvětovým fenoménem), ale i touha otestovat tuhle postavu v nové žánrové konstelaci.

„Celý žánr akčních špionážních filmů se díky Jasonu Bourneovi v podání Matta Damona (Agent bez minulosti, Bournův mýtus, Bourneovo ultimátum) a novým bondovkám dost změnil. I my jsme chtěli Johnnyho Englishe pojmout dramatičtěji a přitom reálněji,“ říká scenárista Hamish McColl.


Johnny English se v tibetském klášteře připravuje na záchranu lidstva.

Scénáristova slova potvrzuje i samotný Rowan Atkinson: „Děj jedničky byl v porovnání se současnými špionážními filmy příliš vyfabulovaný. Chtěli jsme proto, aby druhý díl dokázal udržet diváky v napětí, aniž by samozřejmě ztratil na zábavnosti. Příběh jsme proto drželi při zemi a jen na něj navěsili tuny fórů.“

Novým zachráncem britské cti a lidstva vůbec je Johnny English a nosí tvář Rowana Atkinsona alias Mr. Beana. Disponuje mimořádným rejstříkem grimas a silným magnetem na katastrofy všeho druhu.

CO PROZRADÍ DATUM NAROZENÍ?

Zjistěte si z data narození povahu člověka,
jeho schopnosti a dovednosti. Odhalíte, jak
je vášnivý a jestli je citlivý. Čísla napoví, zda
je praktický či naopak „věčně létá v oblacích“,
jestli je vytrvalý a trpělivý nebo nedočkavý.

SLEDUJTE NAŠI ŠKOLU NUMEROLOGIE

Johnny English odešel před lety – po totálním průšvihu v Mosambiku – žít do tibetského kláštera, který vede Ting Wang (Togo Igawa). Když jej však povolají z MI7 do úkolu vést misi, jakou zvládne pouze on, je beze všech pochybností zpět v akci.

Po příletu do Londýna zjišťuje Johnny English, že se MI7 během jeho nepřítomnosti povážlivě změnila. Nyní ji vede v politicky korektním duchu Pamela Thornton alias Pegas (Gillian Anderson), která se urychleně snaží Englishe odnaučit jeho dřívějším neomaleným způsobům.


Zpět v akci! Je tu mise, kterou zvládne jedině Johnny English.

Potěšen návratem se největší světový špión schází se svým idolem – agentem Ambrosem alias Agentem jedna (Dominic West) – a také s Quartermainem, který je na vozíku (Tim McInnerny). Nakonec se seznamuje i s krásnou behaviorální psycholožkou Kate Sumnerovou (Rosamund Pike).

Pegas přiděluje Englishovi naléhavý úkol. V Hongkongu musí nalézt bývalého agenta CIA Fishera (Richard Schiff), který má podle tajných služeb zavraždit čínského premiéra Xiang Pinga (Lobo Chan) na nadcházejících britsko-čínských jednáních. Aby zajistila dodržování protokolu, Pegas přiřadí k Englishovi naprostého nováčka, agenta Tuckera (Daniel Kaluuya) alias Špióna měsíce.

Ničivá zbraň v rukou protivníka

Do Hongkongu tedy English přilétá spolu s Tuckerem a sleduje zde sérii stop. Ty ho zavedou do hotelu, v němž se skrývá bývalý agent CIA Fisher. Od něho se pak Johnny English dozví, že za tajným plánem zavraždit čínského premiéra stojí skupina Vortex a k tomu disponuje tajnou zbraní.

Fisher také Englishovi ukáže jeden ze tří klíčů, které, pokud se použijí společně, umožní přístup k této ničivé tajné zbrani. A skupina Vortex má tři členy – Fisher sám je jedním z nich, jeho život je v ohrožení.

Johnny English se vrací (Johnny English Reborn)
USA – 2011; UIP - Universal
Scénář: William Davies, Hamish McColl
Režie: Oliver Parker
české titulky, 101 min
na DVD a na Blu-ray vyjde v únoru 2012

boh, ŽenyproŽeny.cz
Foto: Bontonfilm

Přečtěte si také

Diskuse: Mr. Bean se vrací jako Johnny English – největší světový špión

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci