Hvězdné války poprvé kompletní a s mnoha bonusy

14.9.2011 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Pořiďte si domů kompletní ságu Hvědných válek (Star Wars). Druhou polovinu září odstartuje Bontonfilm prodej legendární série na devíti Blu-ray discích. Nabízí ji celou a navíc s mnoha bonusy.

star wars

Užijte si dobrodružství Star Wars™ s celou svojí rodinou. Znovu si můžete v klidu připomenout vaše oblíbené momenty z Hvězdných válek. To vše ve výjimečném obraze HD a s dokonalým zvukem 6.1 DTS Surround.

Kolekce je vybavena množstvím přídavků. Do vesmíru se můžete ponořit v dříve nikdy neviděných více než 40 hodinách bonusů, obohacených dosud nezveřejněným materiálem z archívu společnosti Lucasfilm. Všechny díly ságy budou opatřeny českým dabingem.

Poprvé v jedné kolekci

Disky také obsahují množství vymazaných, prodloužených a alternativních scén, nové dokumenty a průřez bezpočtem scének na motivy Star Wars, které se objevily ve světě pop kultury za posledních třicet let.

Video
Teaser k Hvězdným válkám

Kromě toho, že je to zcela poprvé, co je celá sága k dispozici v jedné kolekci, STAR WARS: THE COMPLETE SAGA na Blu-ray obsahuje žádaný pohled do zákulisí plný vybraných dokumentů, audio komentářů, záběrů z natáčení, rozhovorů, návrhů kostýmů a reklamních materiálů, retrospektiv a dalších.

Epizody I-III a IV-VI budou k dostání také jako oddělené trilogie.

Opera, pohádka i western

Legenda sci-fi debutovala v kinech 25. května 1977 – na pouhých 32 plátnech v Americe. Hvězdné války byly předurčeny změnit tvář kinematografie. Stala se z nich okamžitě klasika s největším úspěchem.

Tato vzletná “vesmírná opera” byla rovným dílem pohádkou, westernem, seriálem z třicátých let a extravaganzou speciálních efektů s kořeny v mytologii kultur celého světa.

FILMOTÉKA: PRO VAŠE DOMÁCÍ KINO

Oscarová Králova řeč nemůže chybět
Příběh dvou labutí a Natalie Portman
Trhák posledních let – trilogie Milénium

Z pera a myšlenek vizionáře, scénáristy/režiséra George Lucase přinesla tato epická vesmírná fantasy do světového kulturního slovníku mystickou Sílu (Force), ikonické postavy jako zlého Darth Vadera, idealistického Lukea Skywalkera, prudkou princeznu Leiu, oblíbeného darebáka Han Sola a moudrého Obi-Wan Kenobiho.

Od svého debutu v roce 1977 Star Wars kontinuálně stoupaly, jejich bohaté vyprávění se rozrostlo ze skromných začátků v epickou šestidílnou ságu mapující pád a vykoupení Vyvoleného, Anakina Skywalkera.

Star Wars: The Complete Saga na Blu-ray nabízí:

• Speciální bonusy:

STAR WARS: THE COMPLETE SAGA na BLU-RAY je natočena širokoúhle a ve zvuku 6.1 DTS Surround. Speciální bonusy obsahují:

• DISK JEDNA

STAR WARS: EPIZODA I SKRYTÁ HROZBA

Audio komentář - George Lucas, Rick McCallum, Ben Burtt, Rob Coleman, John Knoll, Dennis Muren a Scott Squires

Audio komentář z archivních rozhovorů s herci a štábem

• DISK DVA

STAR WARS: EPIZODA II KLONY ÚTOČÍ

Audio komentář - George Lucas, Rick McCallum, Ben Burtt, Rob Coleman, Pablo Helman, John Knoll a Ben Snow

Audio komentář z archivních rozhovorů s herci a štábem

• DISK TŘI

STAR WARS: EPIZODA III POMSTA SITHŮ

Audio komentář - George Lucas, Rick McCallum, Rob Coleman, John Knoll a Roger Guyetta

Audio komentář z archivních rozhovorů s herci a štábem

• DISK ČTYŘI

STAR WARS: EPIZODA IV NOVÁ NADĚJE

Audio komentář - George Lucas, Carrie Fisher, Ben Burtt a Dennis Muren

Audio komentář z archivních rozhovorů s herci a štábem

• DISK PĚT

STAR WARS: EPIZODA V IMPÉRIUM VRACÍ ÚDER

Audio komentář - George Lucas, Irvin Kershner, Carrie Fisher, Ben Burtt a Dennis Muren

Audio komentář z archivních rozhovorů s herci a štábem

• DISK ŠEST

STAR WARS: EPIZODA VI NÁVRAT JEDIŮ

Audio komentář - George Lucas, Carrie Fisher, Ben Burtt a Dennis Muren

Audio komentář z archivních rozhovorů s herci a štábem

• DISK SEDM

NOVÉ! ARCHÍVY STAR WARS: EPIZODY I-III

obsahuje smazané, prodloužené a alternativní scény; návrhy propagačních materiálů, kulis a kostýmů; črty a náčrty; dodatečné rozhovory s herci a štábem; letmý pohled do archívů Lucasfilm a další

• DISK OSM

NOVÉ! ARCHÍVY STAR WARS: EPIZODY IV-VI

obsahuje smazané, prodloužené a alternativní scény; návrhy propagačních materiálů, kulis a kostýmů; črty a náčrty; dodatečné rozhovory s herci a štábem a další.

• DISK DEVĚT

STAR WARS DOKUMENTY

NOVÉ! Star Warriors (2007, barevné, cca 84 min) – někteří fanouškové Star Wars chtějí sbírat figurky svých akčních hrdinů… tito fanoušci chtějí být akčními hrdiny! Pocta 501. legii, celosvětové organizaci převlečených příznivců. Dokument ukazuje, jak funguje tento super fan klub a jak propaguje zájem o filmy Hvězdných válek pomocí charity a dobrovolnické práce v neziskových organizacích a speciálních ´eventech´ po celém světě.

NOVÉ! A Conversation with the Masters: The Empire Strikes Back 30 Years Later (2010, barevné, cca 25 min) – George Lucas, Irvin Kershner, Lawrence Kasdan a John Williams vzpomínají na natáčení Epizody V: Impérium vrací úder v retrospektivním dokumentu, kterým chtěl Lucasfilm připomenout třicáté výročí natočení tohoto filmu. Mistrové diskutují a vzpomínají na jeden z nejoblíbenějších filmů všech dob.

NOVÉ! Star Wars Spoofs (2011, barevné, cca 91 min) – Užijte si úžasnou kolekci scének a parodií na Star Wars, které kdy vznikly, včetně nenapodobitelných scén ze seriálů Griffinovi, Simpsonovi, Jak jsem poznal vaši matku a dalších. A nenechte si ujít jedinečnou video poctu komika “Weird Al” Yankovice Impériu vrací úder!

The Making of Star Wars (1977, barevné, cca 49 min) – Podívejte se na dokument moderovaný roboty C-3PO a R2-D2, ukazující neuvěřitelný příběh ze zákulisí o tom, jak se původní film Star Wars dostal na filmové plátno. Obsahuje rozhovor s Georgem Lucasem a vstupy Marka Hamilla, Harrisona Forda a Carrie Fisher.

The Empire Strikes Back: SPFX (1980, barevné, cca 48 min) – Poznejte tajemství, jak se točily filmy v ´galaxii daleko, daleko odtud´. Tento odhalující dokument, moderovaný Markem Hamillem, ukazuje skvělé speciální efekty, které transformovaly představy George Lucase o Star Wars a Impérium vrací úder do reality!

Classic Creatures: Return of the Jedi (1983, barevné, cca 48 min) – V tomto do hloubky vedeném pátrání pohlédněte do zákulisí – a na kostýmy – jak je pracovní materiál Návratu Jediů posázen klipy o klasických příšerách, které se pomocí pečlivých metod podařilo přivést na svět. Uváděno a namluveno - Carrie Fisher a Billie Dee Williams.


Otec legendární ságy George Lucas

Anatomy of a Dewback (1997, barevné, cca 26 min) – Některé speciální efekty ze Star Wars se po dvou desítkách let staly ještě více speciálními! George Lucas vysvětluje a předvádí, jak se jeho týmu povedlo převést nepohyblivé gumové loutky (v původním vydání v roce 1977) na hryzající, zdánlivě živé a dýchající kreatury ve speciální aktualizované edici - Star Wars 1997 Special Edition.

Star Wars Tech (2007, barevné, cca 46 min) – Konzultanti Star Wars Tech probírají s předními vědci na poli fyziky, protetiky, laserů, strojírenství a astronomie technické aspekty vozidel, zbraní a strojů a pravděpodobnost technologie Star Wars založené na vědě, tak jak ji známe dnes.

zto, ŽenyproŽeny.cz
Foto: Lucasfilm

Přečtěte si také

Diskuse: Hvězdné války poprvé kompletní a s mnoha bonusy

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci