Taková normální rodinka po 40 letech

28.8.2011 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Vůbec se nezměnili a je s nimi pořád legrace! Volné pokračování legendárního seriálu Taková normální rodinka podle Fan Vavřincové se po čtyřiceti letech vrací k divákům pod názvem Rodinka.

rodinka

V režii Dušana Kleina se budete na obrazovkách v šesti dílech potkávat také s původními herci Janou Štěpánkovou, Danielou Kolářovou a Jaromírem Hanzlíkem (na titulním snímku) v rolích Pavly, Káči a Zdeňka.

První český sitcom

Taková normální rodinka je dnes již legendární český televizní seriál vznikl v roce 1971 pod vedením režiséra Jaroslava Dudka podle scénáře Fan Vavřincové.

Ačkoliv to tvůrci v době vzniku netušili, natočili vlastně první český sitkom. A úplně první příběh seriálu vznikl v roce 1967 nejdříve jako samostatná komedie a až po velkém diváckém úspěchu byl natočen televizní seriál.

Video
Ukázka z původního seriálu Taková normální rodinka

Seriál ukončili sami tvůrci, když na ně byl činěn nátlak, aby děj přizpůsobili politické linii KSČ: raubíři náhle museli být pionýři, Péťa pro změnu odjížděl do spřátelené ciziny, na Kubu.

Zase tak úplně normální není

Hanákovi, kteří začátkem sedmdesátých let tak chytli televizní diváky, zase natolik normální nejsou....

Babička (Marie Rosůlková) píše (a často v „reálu“ předvádí) detektivky, které jí nikdo nikdy nevydal, její dcera Cilka (Dana Medřická) má zase ve zvyku se zčistajasna vprostřed věty rozezpívat a její manžel Oldřich (Zdeněk Řehoř) se nevěnuje ničemu jinému než svým Poldinkám – želvičkám, ale také myšičkám a jiným zvířátkům.


Jana Štěpánková stále jako Pavla

Starší dcera Pavla (Jana Štěpánková) všude možně cvičí jógu. A také se stoickým klidem snáší četná darebáctví svých dvojčat, kterým nikdo neřekne jinak než raubíři, a tiché podivínství svého manžela Petra (Eduard Cupák), který jen jí, spí a čte noviny.

A do této rodiny se chystá Pavlina mladší sestra Kateřina (Daniela Kolářová) uvést svého plachého nastávajícího Zdeňka (Jaromír Hanzlík).

A po čtyřech desetiletích?

Sympatické na tomto setkání je, že dnešní Rodinka „zdědila“ originální smysl pro humor, milou ujetost a zálibu ve ztřeštěných nápadech a že jde pořád o malou komunitu lidí, kteří se mají rádi a pro které je rodina a vzájemná soudržnost na prvním místě. Tedy tradiční hodnoty, na které se dnes už trochu pozapomíná…

Video
Trailer k Rodince, která jako filmová komedie šla do českých kin v roce 2010

Ale k ději: Tak například ze Zdeňka (Jaromír Hanzlík) se stal vášnivý pěstitel orchidejí a ještě vášnivější kutil s katastrofickými následky.

Pavla (úžasná Jana Štěpánková) zase zvládá rodinné kolize se stejným klidem jogínského guru jako i dříve, vymyslela si studium na univerzitě třetího věku a nebrání se ani novému vztahu.

A Káča (Daniela Kolářová) převzala na sebe roli ochranitelky rodiny a domácího krbu a exceluje v tanečních kurzech pro dospělé.

Může vás zajímat

Richard Krajčo hrdinou seriálu Znamení koně
Flintstoneovi a Džejár jsou tu zpátky
Doktorka Quinnová se jmenuje Jane Seymour

Babička má pokračování

Dcera Andulka (Lucie Vondráčková) válčí s příliš zvědavou tchyní, ale také si užívá mateřství. Zvědavá tchyně (neodolatelná Naďa Konvalinková) je sice trochu vlezlá, ale také žensky rafinovaná... a pozor! Má skvělý recept na to, jak si získat mužského.

Raubíř Pavel (Petr Forman) přijde o práci archeologa, tak vezme zavděk postavením zámeckého pána. Ano, a ještě je tu poklad po babičce (Marie Rosůlková), který konečně objeví raubíř v sukních – malá a všetečná Daisy (skvělá dětská hvězdička Agata Zimová).


Daniela Kolářová v roli Káči, po třicetiletém manželství...

A samozřejmě se vám bude líbit i Lenka Vlasáková v roli manželky Pavla a jejich dcera Manča (herecký objev – Veronika Svobodová), teenagerka, která zdědila po prababičce autorský talent. Ale místo detektivek píše horory!

Jaromír Hanzlík prý napíše další díly

Jaromír Hanzlík (Zdeněk, manžel Káči, orichedajář a kutil s katastrofickými následky) udržoval dobrou náladu na natáčení:

„Největší výhrou tohoto seriálu je Dušan Klein – bez něho by to nešlo,“ složil poklonu režisérovi. A když se „rodinka“ loučila s natáčením, tak prohlásil: „Musím domů, od zítřka píšu pokračování.“


Jaromír Hanzlík a Petr Forman, který hraje jednoho z raubířů, co dospěli ve zralé muže

„Co mě napadlo, když mě oslovila produkce Rodinky? Že shánějí dvojčata!“ směje se Petr Forman jako filmový Pavel, dvojče-raubíř. Jeho seriálovým bratrem se stal Jakub Slach, protože skutečný bratr Matěj Forman musel nabídku na natáčení kvůli pracovním závazkům odmítnout.

Mimochodem, většina diváků si plete dvojčata-raubíře z televizního seriálu Taková normální rodinka s neméně povedenými dvojčaty z filmové trilogie režiséra Jaroslava Papouška o rodině Homolkových. Domnívají se, že v obou případech dvojčata ztvárnili vždy Petr a Matěj Formanovi. Není tomu tak, protože v Takové normální rodince si raubíře zahráli dvojčata Václav a Jiří Hybšovi.

git

Přečtěte si také

Diskuse: Taková normální rodinka po 40 letech

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci