Okresní přebor ožije na plátně, už se točí

12.8.2011 00:00   |   TV a FILM
Fotbalový klub Slavoj Houslice je opět v akci. Natáčí se totiž celovečerní film Okresní přebor: Poslední zápas Pepika Hnátka.

okresní přebor

Filmaři se ve druhém srpnovém týdnu sešli v Lochovicích na Berounsku, aby odstartovali natáčení nového celovečerního filmu Okresní přebor: Poslední zápas Pepika Hnátka.

Snímek vzniká v produkci společnosti Media Pro Pictures a vychází z populárního televizního nováckého seriálu.

Začalo se na hřbitově

Příběh o fotbalovém mužstvu režíruje Jan Prušinovský (ve světlém klobouku na titulním snímku s Miroslavem Krobotem), který napsal i nový scénář pro celovečerní film. Kameramanem jako i ve všech dílech televizního seriálu je Petr Bednář.

I přesto, že se film odehrává ve známých fotbalových kulisách, první klapka padla na hřbitově. V následujících dnech pak bude štáb natáčet přímo v Lochovicích a v přilehlém okolí s malou přestávkou až do poloviny října.


Jaroslava Pokorná jako Antonie Hnátková, manželka legendárního fotbalového trenéra Pepika Hnátka.

Jak sám název naznačuje, ve filmu se objeví legendami opředená postava Pepika Hnátka, trenéra s licencí. Protože v samotném seriálu se tento muž vyskytoval pouze jako popel rozprášený na houslickém hřišti, rozhodli se tvůrci, že ho divákům představí v živoucí podobě.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Podraz po česku, takový má být Signál
Flintstoneovi a Džejár jsou tu zpátky
Oskarová Králova řeč vám nesmí chybět

Příběh celovečerního filmu je tedy situován do doby života Pepika Hnátka a rozehrává dilema muže, pro kterého je fotbal celý jeho život. Dokonce víc než život. Titulní roli houslické persony ztvární režisér Miroslav Krobot, který působí jako umělecký šéf Dejvického divadla v Praze.


David Novotný alias Jarda Kužel.

Staré známé tváře

Diváci se opět mohou těšit na významné derby s týmem SK Kostomlaty, vysvětlení Hnátkovy taktiky nakopávaných balónů, jednu venkovskou pouť a samozřejmě na známé tváře z původní série.

Sejde se tu Ondřej Vetchý v roli zapáleného kapitána Jirky Luňáka, Luděk Sobota jako charakterní Václav Orel, Jaroslava Pokorná v roli Hnátkovy manželky Antonie, David Novotný alias Jarda Kužel, Pavel Kikinčuk a Leoš Noha jako dvojice funkcionářů Ludvík Hovorka a Adolf Větvička.

Příznivci Okresního přeboru mohou očekávat filmovou premiéru na jaře příštího roku.

otz, ŽenyproŽeny.cz
Foto: Media Pro Pictures

Přečtěte si také

Diskuse: Okresní přebor ožije na plátně, už se točí

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci