Flintstoneovi a také Džejár jsou zpátky

15.7.2011 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Tak, jako byla s povděkem po letech přijata Nemocnice na kraji města, těší se televizní diváci i na další seriálové oblíbence v nových pokračováních.

Flintstoneovi, Dallas

Takřka oficiálně se již hovoří o tom, že zpět míří animovaná klasika Flintstoneovi. Podle všeho se vrátí také legendární seriál Dallas s Džejárem i novými postavami.

Nebyl to jen seriál

Novou podobu pro jednadvacáté století má teď pravěké rodince Flintstoneových dát uznávaný animátor Seth MacFarlane, sedmatřicetiletý tvůrce veleúspěšné kreslené série Griffinovi/Family Guy.

Měl by tak na stanici 20th Century Fox navázat na seriál o Fredu Flintstoneovi, jeho ženě Wilmě a jejich sousedech Barneym a Betty.

Video
Úvodní píseň k seriálu nepochybně všichni znáte

V americké televizi se seriál o Flintstoneových objevil již v roce 1960 a inspiroval řadu dalších produktů, včetně počítačových her či celovečerních filmů, které se dostaly i k nám…

Sitcom o přihlouplém chlápkovi

"Úplně první postavička, kterou jsem jako dítě nakreslil, byl Fred Flintstone," vysvětluje animátor Seth MacFarlane.

"Proto jsem rád, že se kruh věcí uzavřel a bylo možné začít tvořit nejnovější reinkarnaci seriálu o Flintstoneových. Navíc si myslím, že je snad už Amerika konečně připravená na animovaný sitcom o tlustém, přihlouplém chlápkovi, který má manželku, co je pro něho až moc dobrá," dodal Seth MacFarlane.

Stanice 20th Century Fox, která je domovem pro takové televizní ikony jako jsou například legendární Simpsonovi, doufá, že se jí podaří představit klasické prehistorické postavičky Flintstoneových celé nové generaci, jak již veřejně prohlásil její ředitel pro zábavu Kevin Reilly.

Výroba seriálu o Flintstoneových by měla začít po prázdninách a na obrazovky se má dostat v roce 2013.

Se Simpsonovými na 4DVD se baví celá rodina

Málokterý animovaný seriál natolik poznamenal diváky i svůj obor jako Simpsonovi. Nedávno vyšlo 4DVD s kompletní devátou sezónou tohoto nejdéle vysílaného kresleného seriálu všech dob.

Dallas ponovu

Obdobný úspěch měl v době svého vysílání také seriál Dallas, jehož díly sledovaly desítky miliónů diváků. Televizní stanice TNT proto doufá, že tak tomu bude i v případě jeho nového zpracování. Nasadila by je ráda už příští léto ve Spojených státech a pak podle zájmu i jinde.

Seriál Dallas se na amerických obrazovkách poprvé objevil v roce 1978 a od té doby se až do roku 1991 odvysílalo celkem 365 epizod.

Děj nové desetidílné řady se bude zabývat neshodami potomků petrolejářské rodiny Ewingů o tom, jakým směrem by se měla jejich dynastie dále ubírat. V seriálu mají účinkovat původní protagonisté i zcela nové tváře.

Arogantního ropného magnáta Johna Rosse Ewinga, přezdívaného J.R./Džejár, si opět zahraje Larry Hagman (na snímku), jeho manželku Sue Ellen ztvární Linda Gray. A v roli Džejárova mladšího bratra Bobbyho se vrátí Patrick Duffy.

Hvězda jiného televizního seriálu o Zoufalých manželkách, Josh Henderson, si podle serveru BBC nyní zahraje Džejárova syna Johna Rosse. Jesse Metcalfe pak ztvární roli Bobbyho syna Christophera.

Hltali jsme ho i u nás

Seriál, jenž se točil kolem sporů texaských petrolejářských rodin, vysílala u nás jak Česká televize, tak Nova. V USA je za vůbec nejúspěšnější považován díl z roku 1980, zabývající se postřelením Džejára – dívalo se na něho 53 procent domácností ve Spojených státech.


Larry Hagman a Patrick Duffy se vracejí do seriálu Dallas

Seriál Dallas skončil tedy po 365 epizodách v roce 1991, protože se začala snižovat jeho sledovanost, a to především v důsledku stále horší kvality scénářů.

Čeští diváci mohli vidět všechny díly tohoto seriálu – sága se vysílala v první polovině 90. let. V roce 1992 se Dallas stal nejsledovanějším pořadem.

Seriál v té době vyšel i knižně a české třídílné verze se tehdy prodalo úctyhodných 300 000 výtisků.

mif

Přečtěte si také

Diskuse: Flintstoneovi a také Džejár jsou zpátky

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci