Piráti počtvrté, teď Na vlnách podivna

23.4.2011 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Johnny Depp se vrací ke své legendární roli kapitána Jacka Sparrowa ve čtvrtém pokračování úspěšné dobrodružné série Piráti z Karibiku – tentokrát s podtitulem Na vlnách podivna.

Pirráti z KAribiku

V napínavém příběhu se k nejpopulárnějšímu pirátovi všech dob připojí krásná a tajemná Angelica v podání Penélope Cruz, aby se na lodi obávaného Černovouse vydali společně hledat Pramen mládí.

Čtvrtá plavba ve 3D

Čtvrtá filmová plavba Pirátů z Karibiku přichází ve druhé polovině kvěna tentokrát ve formátu 3D. Ale na druhé straně se musí obejít bez tří dříve nepostradatelných osobností – chybět bude Keira Knightley, Orlando Bloom a režisér Gore Verbinski.

Samozřejmě ale zůstal producent Jerry Bruckheimer, který sehnal peníze, a zejména pak Johnny Depp – Jack Sparrow, jenž opět háže proslulé typicky suché hlášky, které vás pošlou do kolen. Ke všemu mu, jak jsme zmínili, pomáhá Penélope Cruz, na níž je samozřejmě krásné podívání…

Video

V akčním příběhu plném pravdy, zrady, mládí a odchodů se Jack Sparrow setká se ženou ze své minulosti (Penélope Cruz). Ale není si jistý, zda jde o lásku — nebo zda tato žena jen „hraje na city“ a využívá ho, aby našla legendární Pramen mládí.

Když ho donutí, aby vstoupil na palubu Queen Anne's Revenge, lodi obávaného piráta Černovouse (Ian McShane), Jack se ocitá v nečekaném dobrodružství, kde neví, koho se obávat více: Černovouse nebo ženy ze své minulosti.

Co máme očekávat?

Údajně to bude svižnější, uzavřený dobrodružný příběh podobný prvnímu dílu. Scenárista Terry Rossio potvrdil, že většinu zápletky použil z originální historicko-fantastické novely Tima Powerse, která zahrnuje nové postavy jako Černovouse a Angelicu nebo také Fontánu mládí, o jejíž nalezení budou hrdinové usilovat.

Tento příběh je jen stylisticky zakomponován do vesmíru Jacka Sparrowa a Kapitána Barbossy, aby mohl přinést nové dobrodružství v již známém světě.

CO PROZRADÍ DATUM NAROZENÍ?

Zjistěte si z data narození povahu člověka,
jeho schopnosti a dovednosti. Odhalíte, jak
je vášnivý a jestli je citlivý. Čísla napoví, zda
je praktický či naopak „věčně létá v oblacích“,
jestli je vytrvalý a trpělivý nebo nedočkavý.
SLEDUJTE NAŠI ŠKOLU NUMEROLOGIE

„Angelica je dcerou nejnebezpečnějšího piráta všech dob – Černovouse. Hodně se od svého otce naučila. Chce být dobrá, je bojovník a chce změnit svého otce, ale má taky mysl piráta. I proto dokáže být lstivá a perfektní lhářka,“ charakterizuje Johnny Depp novou postavu.

„Ona a Jack byli kdysi milenci a věci mezi nimi nebyly vyřešeny. Ona je naštvaná a on taky, navzájem si ubližují, ale nyní se k sobě musí vrátit kvůli misi. Je to zajímavá hra, kterou musí projít," dodává legendární kapitán Jack Sparrow.

A co dál?

Od doby, kdy Gore Verbinski prohlašoval, že původní Piráti z Karibiku budou uzavřenou trilogií, již uplynulo mnoho vody a protože diváci na Piráty chodí, točí se dál. Po čtvrtém dílu oznámilo studio Disney, že plánuje natočit pátý a šestý díl – najednou a také ve 3D formátu.

Uvidíme, jaký bude v kinech zájem a jak budou diváci spokojeni. Zklamán jistě nebude Johnny Depp, který má slíbeno 56 miliónů dolarů a tak se jistě v jeho kalendáři pár měsíců na další díly Pirátů najde.

Ikonická lebka, která reprezentuje sérii Piráti z Karibiku, prošla pro nejnovější pokračování další proměnou a najdete na ní tyto prvky:

• Tajemná jizva ve tvaru „X“ na levé tváři. (pro zvětšení klikněte na snímek)

• Nové korálky.

• Perla v jednom z předních zlatých zubů.

• Prameny blonďatých vlasů.

• Kostlivci, kteří visí na poslední ozdobě dredu s korálky.

• V levém dredu je ukrytá podoba Myšáka Mickeyho.

• Na záštitě pravého meče jsou rytiny mořských panen.

• Lebka má uvázaný tradiční červený šátek kapitána Jacka Sparrowa.

• Zkřížené meče, respektive pirátské šavle, mají specifický význam: pokud jejich hroty míří vzhůru, symbolizují připravenost k boji. Překřížené meče s dolů mířícími hroty jsou častým vojenským symbolem na hrobech či památnících, označujícím smrt v bitvě…

git
Foto: Falcon

Přečtěte si také


Diskuse: Piráti počtvrté, teď Na vlnách podivna

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci