Druhý nápor talentů čeká před obrazovkou

25.8.2011 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Je po prázdninách a Prima se slovenskou televizí Joj rozjíždějí druhé kolo úspěšné show Česko Slovensko má talent. V kalendáři si zatrhněte neděli 4. září.

Česko Slovensko má talent

Těšit se můžete na desítky vystoupení, ve kterých budou soutěžící usilovat o postup do Velkého třesku. Druhá série začala castingem v Praze a pokračovala dalšími zastávkami v Brně, Košicích, Bratislavě a Ostravě.

Bude dvojka lepší?

Jistě na místě je otázka, jak se bude lišit druhá série od té první, kterou vyhrála dvojice silových akrobatů z Brna DaeMen. Podle hlasů z obou televizí je jedinou výraznou změnou post jednoho ze tří porotců (na titulním snímku). Jana Krause střídá populární herec Martin Dejdar.

Video

A bude druhá řada lepší? "Formát je daný, má licenci. Nikomu tedy nemusíme vysvětlovat, co hledáme, koho potřebujeme," objasnil režisér Jeffo Minařík.

Ale jeden z dvojice moderátorů Martin Pyco Rausch míní, že druhý ročník bude jiný. Ať už právě výměnou porotce, nebo díky různorodosti soutěžících, kteří do "talentu" zavítali i z jiných zemí, než Česka nebo Slovenska.

Moderátoři stejní

V rámci druhé série Česko Slovensko má talent uvidíme na obrazovkách osm sestřihů z castingových kol, Velký třesk, tři semifinálová kola a finále. Moderovat bude všechny večery dvojice známá z první série – Martin Pyco Rausch a Jakub Prachař.

Martin Pyco Rausch (na horním snímku vlevo) patří mezi slovenskou moderátorskou špičku. Moderování se začal věnovat již v patnácti letech v soukromém rádiu. Jako moderátor má za sebou projekty jako Superstar, Let's Dance či Velká cena Eurovize. Pyca považuje mnoho žen za sexsymbol. Možná i proto byl obsazen do malé role v kriminálním seriálu. Účinkoval také v několika hudebních videoklipech.

Herec, muzikant (je členem kapely Nightwork – její klip Tepláky můžete shlédnout zde), recesista a rybář Jakub Prachař se narodil ve znamení Panny a nezapře v sobě geny slavné herecké rodiny: asi nejslavnější je jeho dědeček Ilja, populárními herci jsou jeho otec David, matka Dana Batulková a svoje první zkušenosti před kamerou sbírá i sestra Mariana.

Může vás zajímat

Porota s nováčkem

Samozřejmě výraznými hráči bude zase trojice nekompromisních porotců. Nejpopulárnější česká zpěvačka Lucie Bílá už v první sérii rozhodně přesvědčila, že si umí prosadit svůj názor a není v porotě jen za krásný doplněk. Diváci také velmi oceňovali její dar humoru a bezprostředního vystupování, i umíněnou podporu těm, kteří srdce ostatních porotců nezískali…


Jedna z nejmladších uchazeček o účast v soutěži.

Slovenský producent, manažer a původní profesí scénárista Jaro Slávik proti Luciiným emocím umí prodat odborný názor a zkušenosti. Však má také za sebou roky producentské a manažerské práce, objevil zpěvačku Ruslanu, která v roce 2004 vyhrála Eurovizi, spolupodílel se na organizaci historicky prvního koncertu Madonny v Moskvě, produkoval nejdražší hudební video ve východní Evropě a má za sebou i další pracovní úspěchy.


Snímek byl pořízen na pražském castingu

Nováčkem poroty je Martin Dejdar, herec, moderátor, producent, několikanásobný držitel cen TýTý a ANNO, držitel ceny Český lev. V talentové porotě si musel najít vlastní roli:

"V naší porotě má každý svojí roli a musíte se jí držet. Je to podobné jako postava na divadle." Jakou? "Být zlý, tak taková role mi nepatří,“ odpověděl nepřímo.

boh

Přečtěte si také

Diskuse: Druhý nápor talentů čeká před obrazovkou

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci