Jak si vybrat správné brýle?

16.10.2010 00:00   |   Styl
Možná také tápete, jaké brýle si letos pořídit. Optiky nabízejí stovky nejrůznějších obrouček za nejrůznější ceny.

brýle

Některé módní domy, jako Dior, Versace, se také prezentují svými výrobky, a tak můžete být i styloví, kupodivu aniž by vás cena zruinovala. Poradit jsme se zašli do optiky, která má výmluvný název Vidiš skvěle!. Optička Eva Voříšková říká, že s brýlemi je to stejné jako se současnou módou.

Nejpopulárnější jsou obdélníky

„Nosí se prakticky všechny tvary obrouček. Samozřejmě stále ještě jsou nejpopulárnější obdélníkové tvary, ale začíná se prosazovat i retro styl větších zaoblených a tmavých obrouček,“ informuje optička.

Jakou kabelku zvolit? Inspirujte se

„Samozřejmě oproti šedesátým, nebo sedmdesátým létům jsou z jiných, lehčích materiálů, takže společně s odlehčenými skly vás nijak nezatíží,“ dodává Eva Voříšková.

Retro styl je ovšem zatím jen pro odvážné. Přece jen tmavé obruby navozují jakousi učitelskou přísnost a sluší jen opravdu výrazným typům.

Barvy podle typů

Pokud tedy mezi tyto extravagantní typy nepatříte, rozhodujte se raději mezi nenápadnými obdélníkovými tvary, které ovšem zase nabízejí mnoho barev obrouček. Je dobré se zamyslet nad tím, jaký typ jste.

Tmavým sluší výrazné i tmavé barvy, ryšavým teplé tóny – hnědé, oranžové, světlým zase nenápadné pastelové odstíny.

V každém případě, pokud budete při výběru správných brýlí bezradní, prakticky v každé optice vám jistě poradí, jaký tvar jde k vaší tváři nejlépe.

zp

Přečtěte si také


Diskuse: Jak si vybrat správné brýle?

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci