Claudia Schiffer po úspěšném debutu – jako návrhářka

10.7.2011 00:00   |   Styl
Letní tropy sice zvou k vodě, nicméně pařížský Týden módy byl již ve znamení podzimu a zimy. Svůj debut si tu prožila světoznámá topmodelka Claudia Schiffer – ovšem jako návrhářka.

Claudia Schiffer

Německá topmodelka Claudia Schiffer (40) na Týdnu módy v Paříži představila svou první kolekci modelů z kašmíru, což avizovala už koncem loňského roku. Jak nyní uvedla, doufá, že se jí podaří vytvořit kvalitní módní značku, kterou by pak mohla předat svým třem dětem.

Start: pracující maminka

Plavovlasá ikona značky Chanel prozradila, že si na módní návrhářství pomýšlela již před lety. Definitivně se rozhodla odstartovat návrhářskou kariéru nyní a právě s oblečením, které by nosila sama jako pracující maminka – tedy kolekcí pohodlných kašmírových šatů a svetrů.

"Pořád mám spoustu práce, žiji rodinný život. A pochopitelně, že chci nosit praktické, vkusné oblečení, které se hodí na cestu s dětmi do školy i do práce a navečer jej lze oživit třeba jen jinými doplňky," řekla Claudia Schiffer při představení své kolekce v pařížském butiku Colette.

Může vás zajímat

Na pláž zářivé barvy a květinové vzory
Potřebujete tašku? Zapomeňte na igelitky
Jak si vybrat správné brýle?

Claudia pevně věří, že vybuduje hodnotnou módní značku, kterou její děti převezmou. A ceny modelů?

Tmavě modré šaty, šedá dlouhá vesta či elegantní svetry jsou v relacích od 250 do 500 eur (v přepočtu od 6 tisíc do 12 tisíc korun), což samozřejmě není málo, avšak oproti módním velikánům je to stále v ceně konfekce.

Claudia Schiffer žije delší dobu v Londýně, před devíti lety se provdala za britského filmového producenta Matthewa Vaughna. Mají spolu tři děti: osmiletého Caspara Matthewa, šestiletou Clementine a roční Cosimu Violet.

Topmodelka vstoupila do firmy typu joint-venture napůl s renomovanou módní návrhářkou Iris von Arnim, známou jako Královna kašmíru právě pro její luxusní modely z tohoto materiálu. Claudia Schiffer investovala do podniku osobní finanční prostředky ze svého majetku, který se podle amerického ekonomického magazínu Forbes pohybuje kolem šedesáti miliónů dolarů.

Generální ředitel společnosti Iris von Arnim ještě dodal, že značka Claudia Schiffer se exkluzivně objeví v padesáti obchodech po celém světě. Ať již ve zmíněném butiku Colette na ulici Saint-Honoré v centru Paříže, nebo v obchodech Harvey Nichols ve Velké Británii a také v Berlíně, Bejrútu či Dubaji.

fad

Přečtěte si také

Diskuse: Claudia Schiffer po úspěšném debutu – jako návrhářka

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci