Na pláž i do vody – zářivé barvy a květinové vzory

25.5.2011 00:00   |   Styl
Loňské plavky vám jistě jsou, jenomže i tento minimální oděv podléhá módě. Co si tedy vzít na koupání letos?

plavky 2011

Podle odborníků jsou plavky v roce 2011 především v pestrých barvách, "in" je zejména růžová, fialová, modrá, také červená nebo odstíny žluté či zelené. Pozadu ale nezůstávají ani pastelové odstíny, které jsou stále velmi žádané, například šeříková, tyrkysová a růžová, často i v kombinaci.

FOTOGALERIE

Jaké plavky zvolit na letošní dovolenou
a pro volné chvíle u vody?
Nechte se inspirovat novými trendy!

Květinové vzory letos s převahou vedou. Hlavní dominantou letošních plavek tedy jsou květiny, dále pak zvířecí vzory a námořnické pruhy v barvě bílé a červené.

Dominuje ženskost střihů

„I letos v nových kolekcích plavek převažuje ženskost střihů. Opravdu ´in´ jsou střihy zvýrazňující postavu,“ říká Michal Hubka, marketingový ředitel společnosti Astratex.cz. Tedy firmy, která obslouží desítky tisíc nakupujících v České a Slovenské republice.

Může vás zajímat

Barevné jídlo pomůže hubnout
Chcete zhubnout? Pořádně se nasnídejte
Při dietě smíte pečivo. Ale vybírejte!

„V kolekcích se objevily více vykrojené nohavičky u spodních dílů plavek a také hlubší dekolty. U plavek jsou letos moderní podprsenky bez ramínek, bikiny-kalhotky se šňůrkami a trojúhelníčkové podprsenky. To vše v zářivých barvách a zajímavých vzorech,“ dodává Michal Hubka.

I plavky si letos dopřály doplňky, například mašličky, šňůrky, kytičky či různé kroužky a spony, které jednotlivé díly plavek spojují. Co se týká materiálů, největší podíl má stále polyamid a elastan, některé značky přidávají i bavlnu.

Stále je však důležité o plavky dobře pečovat, vlivem slané vody ztrácí elastan svou pružnost a plavky se tak ničí. Jako doplňky k plavkám jsou v nabídce sukně, šaty či šátky, vše ideálně v kompletu, v barvě a vzoru plavek.

Jednodílné plavky nezavrhujte

„Jednodílné plavky se hodí především pro sportovní využití, sednou ale skvěle ženám s plnější postavou a také starším generacím,“ prozrazuje ze zkušenosti firmy Michal Hubka.

„Oblíbenější jsou plavky dvoudílné v hravých pestrých barvách. ´In´ jsou rovněž různé barevné kombinace na jednotlivých dílech – růžová a tyrkysová, černá a žlutá, červená a černá, bílá a červená nebo bílá a modrá.“

otz, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Na pláž i do vody – zářivé barvy a květinové vzory

Na pláž :-)

3.8.2011   |   16:16   |   od: Péťula
Pro fanoušky pláží jsem objevila hru o zájezdy na Mauritius :-) Lákavá představa, tam jsou opravdu nádherné pláže.
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 3. 8. 2011 16:16
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci