Potřebujete životabudič? Koupel v kyslíku vás postaví na nohy!

22.10.2010 00:00   |   Styl
Bolí vás hlava? Jste unavení? Máte problémy se spánkem? Je možné, že trpíte nedostatkem kyslíku a vaše tělo žije z jeho malých zásob.

oxygenoterapie

Na nohy vás postaví kyslíková koupel! Kyslík je jako jeden z mála prvků pokládán za dárce života a mládí. Bez něj prostě žít nemůžeme. Jeho nedostatek v tělě je většinou způsoben nadměrnou spotřebou při stresu nebo špatným ovzduším. Řada známých sportovců si dopřává oxygenoterapii, tedy léčbu kyslíkem, která jim dodává novou energii.

Oxygenoterapie

Kyslíková terapie je léčebná kúra, při níž se doporučuje dýchat denně aspoň hodinu čtyřicetiprocentní směs kyslíku pomocí masky nebo nosní cévky. Můžete ji absolvovat u specializovaných lékařů, alr také v různých kosmetických salonech, kde je bonusem ještě zlepšení pleti.

Může vás zajímat

Kabelky na podzim? Spíš brašny!
Co frčí nyní? Návrhářka Věra Kocová to ví
Móda z greenu má svá pravidla

„Pokud si dopřejete kyslíko- ozónovou terapii, můžete řešit problémy, které vás dlouhodobě trápí. Mimo jiné se tak léčí civilizační choroby, arterioskleróza, poruchy imunity, bércové vředy, chronické infekce,“ říká MUDr. Milan Veselý z pražského střediska reflexní terapie.

Helena Srbová z pražského salonu Variace zase doporučuje spojit kyslíkovou terapii se sluněním či hubnoucí terapií v relaxačním »vajíčku«. „Můžete dýchat kyslík a zároveň se opalovat, relaxovat nebo podstoupit detoxikační program,“ vysvětluje.

Jak působí kyslík

• Na mozek:

Mozek tvoří 2% z hmotnosti člověka, ale spotřebuje 20% kyslíku pronikajícího do těla. Musíme mít dostatečnou zásobu kyslíku, kterou potřebujeme nejvíc při cvičení i usilovném myšlení. Když mozek dostatek kyslíku nemá, poškozují se mozkové buňky a po 2-3 minutách odumírají.

• Na plíce:

Vzduch, který vdechujeme obsahuje asi 20 % kyslíku. Při jednom vdechnutí nabereme 450-500 ml vzduchu. Plíce přitom stále skladují asi 300 ml vzduchu. Chrání tak tělo před náhlými změnami prostředí.

• Na srdce:

Srdce a plíce jsou odpovědné za zásobování těla kyslíkem. Pokud je tělo zásobováno dostatkem kyslíku, funkce srdce a plic se zefektivní a jsme tedy zdraví.

• Na svaly:

Také svaly potřebují pro svou činnost kyslík. Není-li přísun kyslíku do svalových tkání dostačující, sacharidy se pak neštěpí úplně a vytváří se kyselina mléčná. V praxi to znamená, že dostáváme svalové křeče.

• Na krev:

Krev zásobuje kyslíkem veškeré systémy organismu. Když zvýšíme množství kyslíku přepravovaného krví, tělo se snadněji zbaví usazenin a toxických látek. Tím se zlepší naše zdraví.

zu

Přečtěte si také


Diskuse: Potřebujete životabudič? Koupel v kyslíku vás postaví na nohy!

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci