Móda z greenu má svá pravidla

3.9.2010 00:30   |   Styl
Golfová hřiště rostou v Česku jako letošní hřiby. Dá se říct, že už nejsou záležitostí výlučné kasty bohatých.

golfová móda

Je to sport, jemuž se věnují stejně tak podnikatelé jako ženy v domácnosti. Samozřejmě, že vybavení není tak levné jako na stolní tenis, ale dá se pořídit například z outletu nebo druhé ruky za slušnou cenu.

Ke golfu patří kultura oblečení

Pokud naopak si chcete dopřát něco nového a potkat při tom missku Katku Stočesovou, máte nyní možnost v jejím nově otevřeném obchodě s golfovou módou v Praze nedaleko krčské nemocnice. Pomáhá jí známá módní návrhářka Věra Kocová.

„Ke golfu neodmyslitelně patří kultura oblečení, které se říká dress code. Smysl je především v tom, dodržovat kázeň a podřizovat se zásadám klubu. Jít hrát golf v džínách je nemožné a je to považováno za ignoraci golfové etiky,“ říká návrhářka.


Ideální je sladit své oblečení s barvou bagu, v němž nosíte golfové hole.

V golfu byste tedy měli podávat nejen dobrý sportovní výkon, ale zároveň při tom dobře vypadat. Golfová móda je stejně jako každá jiná móda především o pocitu. Oblečení kopíruje všeobecné módní trendy a na greenech to mnohdy vypadá jako na módní přehlídce.

Hlavně precizní zpracování

„Trička, kalhoty i boty, to vše se vyznačuje především precizním zpracováním, vysokou kvalitou materiálu, trendy barvami, vzory, střihy, které jsou ale vždycky přísnější, než by si přáli módní tvůrci, kteří čím dál častěji vstupují do golfové módy,“ radí Kocová.

„Kalhoty, bundy a další kousky si stále častěji chodí do shopů kupovat také negolfisté, pro které byly tyto obchody dlouho tabu a kam mnohdy ani nenakoukli,“ dodává módní návrhářka.

zup

Přečtěte si také


Diskuse: Móda z greenu má svá pravidla

Faberlic

21.1.2021   |   22:00   |   od: Faberlic
Ráda nakupuji také oblečení z Faberlic Jsou tak kvalitní věci. www.faberlic-katalog.cz
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 21. 1. 2021 22:00
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci