Studio vás naučí, jak se cítit lépe

20.2.2011 00:00   |   Wellness
„Nenapadlo mě, že takové studio vůbec existuje a že by mi nějak moc pomohlo. Ale výsledky už jsou. A hlavně mi to pomáhá v normálním životě.“ Tři věty, které nás přiměly navštívit Studio Derde Leven v Praze, abychom se na místě dozvěděli ten správný recept.

Derde Leven

Studio Derde Leven vede trenér, lektor a konzultant Mgr. Libor Čipel. Přímo ve studiu se nám zároveň podařilo postupně vyzpovídat i několik sdílnějších klientů, jejichž názory rovněž přinášíme. A tohle už jsou na úvod slova samotného hostitele:

Ptáte se na recept, tak tady jsou jeho základní ingredience: Nejsme žádné fitko se záplavou cvičenců, strojů a činek. Když se klienti potkat nechtějí, nepotkají se. Vyznáváme přísně individuální přístup a naprostou samozřejmostí je, že se každému klientovi plně věnujeme.

• Prozradíte, co za exotiku skrývá pojmenování studia?

Z mého pohledu skrývá tento nizozemský název něco mnohem hodnotnějšího, než pouhou exotiku. Derde Leven znamená doslova Třetí život! Jde o aktivní doplněk práce a rodiny – aktivně a smysluplně trávit volný čas, aby to prospělo tělu i duši. Spojení tréninku, terapie, relaxace přece životu přináší třetí rozměr :o)

K nizozemskému názvu máte i české motto: 'Užijte si osobní trénink jako partnerství, které Vám zlepší vitalitu a zvýší kvalitu života'. To má přinést životu jaký rozměr?

Životu má přinést ten nejdůležitější rozměr – tedy potřebnou energii na každý den. Ve studiu nejde jen o samotný trénink a o to se za každou cenu zpotit. Hlavní je prostředí, pozitivní atmosféra a s tím spojený prožitek z aktivního způsobu života. To všechno by mělo člověku dodat právě onu potřebnou energii na každý den.

• Buďte konkrétní! Jak na to?

Přímo na míru každému klientovi vypracuji program, který mu pomáhá věnovat se jakékoliv činnosti s nízkým rizikem úrazu. Využívám jednoho z top současných trendů – funkční trénink. Nejde o velikost svalů, ale o jejich použití v běžném životě.

• A proklamované partnerství...

Prostě musíme být na stejné vlně, a nejde jen být kamarády v tom pravém slova smyslu. Moji klienti například vědí, jak těžké je dosáhnout se mnou tykání :-) Partnerství vždycky vytvářejí dvě strany. Na jedné straně jsem já s tréninkem a potřebnými informacemi, na straně druhé jsou klienti, kteří do toho dávají na oplátku svoji energii. Bez ní to nefunguje.

"Líbí se mi, že trénink je pokaždé jiný a k tomu navíc i zábavný. Cítím se po něm dobře."

"Hodně hraju golf. Na dovolené jsem teď bez problémů každý den obešel osmnáctijamkové hřiště. V pohodě. Trénink ve studiu mě na to připravil."


• Tvrdíte, že nejste 'žádné fitko'. Čím se tedy liší osobní trénink zde ve studiu od cvičení ve fitku?

Pozor, i ve fitku můžete mít osobní trénink! U nás je však hlavním rozdílem soukromí. Klienty ani trenéra nic nerozptyluje. A to všem jen prospívá. Máte jistotu, že při cvičení vás nikdo cizí takzvaně nehodnotí, neokukuje, neposuzuje, co máte na sobě a s kým si zrovna povídáte.

• Pokaždé garantujete svým klientům takové soukromí?

Určitě nejdeme cestou kvantity obsloužených, ale cestou kvality servisu. Navíc mě vždycky bavilo vést jednoho či dva klienty, než třeba větší skupinu. Mám tak možnost se konkrétnímu člověku opravdu věnovat.

Je něco, co klienty ve studiu vyloženě překvapuje?

Nevím, jestli je něco skutečně překvapuje, ale určitě oceňují krásné prostory. Říkají, že prostředí studia má atmosféru i ducha. A pokud jde o cvičení samotné, tak začátek je pro ně navíc příjemný v podobě prohřátí v infrakabině. Pak už to je ovšem pouze a jen dřina :o)) Zemskou přitažlivost nikdo neošidí. Avšak při tom všem dávám vždycky důraz na to, aby každý pohyb pořádně procítili.

• Opravdu sestavíte trénink úplně pro každého?

Jednoznačně. Máme ve studiu přístroj Gravity, který umožňuje, aby svaly pracovaly obdobně jako jsou používány v běžném životě. Gravity využívá zemskou přitažlivost, kdy za pomocí kladek zvedáte vlastní váhu. Má široké uplatnění – je určen sportovcům i úplným začátečníkům a také lidem po úrazech. Celé studio máme koncipované a postavené tak, aby v něm mohli cvičit všichni bez rozdílu.

• Ani věk tady nehraje roli?

Co se týká vybavení, tak nikoliv. Z praxe však vím, že naši myšlenku ocení spíše lidé nad čtyřicet let. Vychází to z jejich celkového pohledu na život. Již vědí, že pečovat o sebe zkrátka musejí. A vědí také, že prostředky investované do sebe a do vlastního zdraví se vyplatí.

"Překvapila mě pozornost a péče, jakou tady mám. Z cvičení jsem měla dost obavy. Ale pod dohledem, s dobrým servisem to už zvládám. Ráda sem chodím."

"Říkám, že tohle studio se mi dostalo pod kůži. Myšlenka, celý příběh, název, atmosféra, všechno to do sebe zapadá."


• Když slibujete striktně individuální přístup ke klientovi, berete zřetel třeba i na jeho pracovní vytížení, případné nemoci či diety?

Ano, samozřejmě. Projeví se to hned při úvodním pohovoru a při prvních návštěvách, kdy všechna fakta dále mapuji. V případě jakýchkoliv pochybností odešlu klienta k lékaři i k dalším specialistům, aby se ke zdravotnímu stavu a vhodné aktivitě vyjádřili. Ve studiu máme rovněž k dispozici fyzioterapeuta, který provede diagnostiku a já s ním pak cvičení konzultuji.

mk

Přečtěte si také


Diskuse: Studio vás naučí, jak se cítit lépe

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci