Krize středního věku začíná už v pětatřiceti

2.10.2010 00:00   |   Zdraví a krása
Lidé se cítí pod větším tlakem a více osamělí, než kdy dřív. I krize středního věku se proměnila a začíná už v pětatřiceti letech.

stres a krize

Snaha vyrovnat se s prací, finančním zabezpečením a samotou nejvíce postihuje lidi ve věku mezi 35 až 44 lety. Ukazuje to nový průzkum britské společnosti Relate, která působí oblasti předmanželského, manželského a rodinného poradenství. Jak se ukazuje, lidé mladšího středního věku také cítí tlak na to, aby měli úspěšnou kariéru a rodinu.

Problémy a stres přinášejí krizi dříve

„Tradičně jsme krizi středního věku spojovali s padesátníky. Nová zpráva ale ukazuje, že problémy pro tuto životní krizi typické zasahují velkou část britské populace už dříve. Je to období, kdy se lidé snaží založit rodinu, v práci jsou často pod velkým tlakem a mívají i problémy s financemi. Neměli bychom jen sedět a nic s tím nedělat," vysvětluje Claire Tyler, manažerka společnosti Relate.

Může vás zajímat

Matka a dcera – přítelkyně nebo rivalky?
Proč nám od malička lžou?
Vztah v 15 = předčasná dospělost?

Průzkum mezi více než dvěma tisíci Britů podle listu Metro ukázal, že pětina lidí ve věku 35 až 44 let trpí depresí nebo si často připadá osamělá. Čtvrtina dotázaných osob přiznala, že by rádi měli víc času na rodinu, podobné množství by chtělo trávit víc času s přáteli.

Celých třicet procent dotázaných se domnívá, že by jim kratší pracovní doba pomohla lépe vycházet s příbuzenstvem.

Velmi šokující je i to, že čtvrtina rodičů doznala, že s dětmi udržují kontakt například přes Facebook častěji, než si s nimi povídají osobně.

ko

Přečtěte si také


Diskuse: Krize středního věku začíná už v pětatřiceti

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci