Ulítlý náramky jsou módou pro děti

2.7.2010 00:00   |   Styl
Každá generace teenagerů měla něco, jiná není ani ta dnešní. Zatím k nám nedorazila, ale nebojte, ulítlý náramky sem přijdou cobydup.

silly bandz

Silly bandz, neboli ulítlý náramky, jsou hitem amerických dětí – my si je klidně dokážeme představit jako barevné gumičky různých tvarů. Lze je nosit jako náramek anebo je jen tak sbírat jako kdysi céčka. Mají například tvar zvířat, písmen, podprsenky anebo třeba hvězd či postav.

Trhák za stovku

Gumičky jsou na světě už delší dobu, mezi dětmi ve Spojených státech se ale raketovou rychlostí šíří až v posledních týdnech a měsících. Údajně vymyslel japonský umělec, který chtěl, aby gumičky nebyly nudné…

Ve Spojených státech na nich zbohatl jistý Robert Croak z Toleda v Ohiu, který nyní prodává jednu sadu o 24 kusech za pět dolarů (asi za stovku). Napadlo ho, že pokud gumičky nabídne v dostatečném množství a provedení, mohly by je děti sbírat a vyměňovat si je mezi sebou jako kdysi například Pokémony.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT:

Žena má být krásná, ne krásně nalíčená
Co dělat, aby nás nezradily nohy?
Jak být atraktivní za pět minut

Přijdou a odejdou

Croak záměrně opomíjí tradiční reklamu a jeho marketink sází na sociální sítě a nejpopulárnější servery – Facebook či YouTube. Jeho zboží je přitom nyní už tak populární, že je podle časopisu Time zakázaly školy hned v několika státech, aby gumičky žáky neodváděly od výuky.

Odborníci očekávají, že ani nebude trvat tak dlouho a gumiček se děti nabaží. "Není to žádný kulturní fenomén, ale móda ze školního dvora. Produkt je chvíli na trhu, dosáhne kritického množství a pak děti přestane zajímat," míní Christopher Byrne, který se věnuje poradenství v oboru hraček.

Uvidíme, zatím je potřeba konstatovat, že ulítlý náramky nezaujaly jen děti. Vidět se s nimi nechala například i hvězda seriálu Sex ve městě, herečka Sarah Jessica Parker.

jik, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Ulítlý náramky jsou módou pro děti

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci