Nepřijdu o bonusy u jiné pojišťovny?

4.9.2010 00:00   |   Peníze - POJIŠTĚNÍ
Pojišťovna vám už nevyhovuje a rádi byste uzavřeli povinné ručení někde výhodněji. Vybrali jste si pojišťovnu, ale bojíte se, že přijdete o své bonusy. Jsou vaše obavy správné?

nehoda, povinné ručení

Obávat se nemusíte. Pokud s pojišťovnou ukončíte smlouvu, je povinna vám do 15 dnů vystavit potvrzení o době bezeškodného průběhu. V době sjednání smlouvy toto potvrzení pravděpodobně nebudete mít u sebe. Nevadí. Stačí uvést správný počet měsíců, sleva za bezeškodní průběh se vám řádně započítá do ceny pojištění a jakmile toto potvrzení obdržíte, zašlete je pojišťovně. Zpravidla je toto potvrzení nezbytné doložit do 45 dnů od počátku nové pojistky.

Pozor na datum!

Většina z nás má pojištění uzavřené k 1.1. na dobu neurčitou a toto pojištění se každoročně obnovuje. Pokud chcete smlouvu vypovědět, musíte tak učinit nejpozději 6 týdnů před koncem ročního pojistného období, poté to lze zase až za rok.

povinné ručeníMůže vás zajímat

Pojistit, či nepojistit ojetý vůz?
Kde mi nejlépe pojistí auto?
Rychlé a levné – pojištění přes internet

U některých pojišťoven je ale možné pojištění vypovědět k nejbližší platbě. Je třeba vědět, jaké možnosti nejrychlejší změny pojišťovny máte právě vy a pak rychle jednat.

Jak postupovat

  1. Výpověď je nutné zaslat písemně na stávající pojišťovnu.
  2. Ve výpovědi by mělo být uvedeno jméno, bydliště, číslo pojistné smlouvy na povinné ručení, datum a podpis.
  3. Pak už zbývá jen vybrat nejvhodnější typ pojištění a uzavřít novou pojistku.

Nevíte- li si rady

Chcete-li pojištění řešit v klidu z domova, stačí zajít na www.top-pojisteni.cz. Tady si můžete díky kalkulačce zvolit nejen pojistku šitou vám přímo na míru.

povinné ručení

Ale zároveň vás zde všechno „úřadování“ udělají za vás. A určitě vás neošidí. Naopak. Při pojištění online můžete ušetřit až 60% svých současných nákladů.

Lada Mašková

Přečtěte si také


Diskuse: Nepřijdu o bonusy u jiné pojišťovny?

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci