Jaký budete mít stromeček?

9.12.2009 00:00   |   Styl
Pod vodou nebo na souši, největší nebo nejmenší. Různé země po celém světě si představují své vánoční stromečky různě.

Vánoce, stromek New York

V Mexico City se honí po extrému a podle listu Metro doufají, že se se vánoce, strom v Mexikustromem tyčícím se 90 metrů dostanou do knih rekordů (loni měli jen poloviční - na smímku vpravo ve stavbě). Chtějí překonat dosud největší, dvaaosmdesátimetrový strom z Rio de Janeira. Nejde ale o žádné smrčky, nýbrž o velké konstrukce strom spíš jen připomínající.

Velký v jiném slova smyslu je strom, který stává tradičně v newyorském Rockefellerově centru (horní snímek). Letos jej zdobí 30 000 světel.

Co vás může zajímat

Na stromeček modrá? Není dobrá!
Jak si užít Vánoce a nepřibrat

Něco podobného by bylo dost riskantní u stromku, který si postavili na Filipínách. Je pod vodou a i jeho ozdoby jsou inspirované mořem. Potápěči ho v akváriu v Manile ozdobili hvězdicemi a podobnými mořskými tvory.

Může být i s levhartem

vánoce, stromeček Johna GallianaV Londýně vztyčili první strom ozdobený leopardem (na snímku vpravo). Je to výtvor Johna Galliana, designéra pro značku Christian Dior, který ho vyrobil z papírové drtě a polystyrénu.

V Paříži a v Sydney zase zvolili ekologickou alternativu a postavili si stromky z recyklovaných plastových lahví.

Nejmenší stromeček na světě by se dal zdobit jen těžko - měří totiž na šířku méně než lidský vlas. Vyrobili ho britští vědci z Národní fyzikální laboratoře ze silikonu a vyřezávali jej iontovým paprskem.

Korzo

Přečtěte si také


Diskuse: Jaký budete mít stromeček?

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci