Vybíráte letní tábor? Letos u dětí letí zábavné vzdělávání

28.4.2023 00:00   |   Děti
Léto je doslova za rohem a to znamená, že je nejvyšší čas začít s dětmi vybírat, na který tábor se letos vydají.

Letni tabor

Místa na příměstských a pobytových táborech i sportovních soustředěních se obvykle plní už od začátku jara, a tak není na místě otálet.

Pokud stále váháte, po kterých možnostech se porozhlédnout, cestou pro vás mohou být stále oblíbenější tematické a vzdělávací tábory.

Na nich se totiž děti i dospívající nejen zabaví a navážou nová přátelství, ale taky se mohou mnoho nového naučit.

Vzdělávací tábory nemusí být nuda

Prázdniny jsou doba, kdy si mají děti odpočinout od školy, věnovat se svým koníčkům a trávit více času venku.

To ale neznamená, že se nemůžou zároveň naučit něco nového – když totiž lektoři vymyslí formu, která je dostatečně zábavná, děti si často ani nevšimnou, že se učí.

„Díky tomu, že jsou účastníci odtrženi od běžného prostředí a rutiny, jsou schopni se plně soustředit na výuku a rychleji se učit. Kurzy jsou poté zpravidla prokládány dalšími aktivitami, ať už jsou to venkovní hry či týmové soutěže, díky kterým si děti mohou utvořit zážitky, na které budou s láskou vzpomínat,” popisuje metodička Marie Jelínek z jazykové agentury Skřivánek.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Dostatek soukromí by měly mít i vaše děti
Lektvary proti nachlazení, kašli a rýmě
Umí vaše dítě bezpečně užívat tablet a telefon?

Angličtina hýbe světem, i tím táborovým

Důraz na znalost angličtiny se v dnešní době stále zvyšuje, ať už je to ve škole, v práci, nebo v běžném životě při cestování, nakupování i sledování zábavného obsahu.

Prázdniny proto mohou být skvělou příležitostí pro to, jak vylepšit úroveň angličtiny vašeho dítěte a zároveň zajistit, že přes dvouměsíční volno nic nezapomene.

Kromě pobytů pro ty nejmenší se zároveň anglické tábory hodí také pro starší děti.

Sedět za počítačem má někdy své výhody

Odháníte své děti o prázdninách od počítače a dbáte hlavně na to, aby trávily čas v přírodě?

Možná je čas to přehodnotit. Dalším hitem poslední doby jsou totiž letní tábory, které se zaměřují na práci na počítači, programování i vzdělávání pomocí oblíbených her, jako je Minecraft nebo Roblox.

Programování je v dnešním světě jedním z nejvýznamnějších a nejžádanějších technologických dovedností a bez ohledu na to, jakou kariéru si děti v budoucnu zvolí, pro ně může mít tahle znalost velký význam.

Nejde totiž jen o výhodu pro budoucí ajťáky – programování rozvíjí analytické i logické myšlení a pomáhá připravovat se na fungování v dnešním světě plném technologií.

Děti se na táborech navíc učí prostřednictvím her, výzev a projektů, což je motivuje a rozvíjí jejich kreativitu i inovativní myšlení.

Na to pravé ořechové si přijdou i malí gurmáni

Dnes už najdete tábor se zaměřením téměř na všechno, což dokazuje i to, že se rozvíjí trend letních kulinářských kurzů pro děti.

Tady se pod vedením zkušených lektorů učí vařit a péct, nebo se zaměřují jen na jednu konkrétní aktivitu či světovou kuchyni.

Děti během programu rozvíjí svou kreativitu a fantazii, ale také posilují své dovednosti v organizaci a plánování, což jim pomáhá být samostatnější a sebejistější.

A pokud budete mít štěstí, vaše ratolest své nové dovednosti otestuje i doma a připraví vám pokrm jako od Michelinského kuchaře!

toz, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


 


Diskuse: Vybíráte letní tábor? Letos u dětí letí zábavné vzdělávání

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci