Podzimní harmonie barev ve vaší domácnosti

18.10.2022 00:00   |   Bydlení
Během krátkého období babího léta dochází v mnoha domácnostech k drobným změnám. Ty se týkají hlavně dekorací.

Podzimni harmonie barev

S přicházejícím chladnějším počasím se mění i naše nálada a právě v tom čase se rádi obklopujeme vším hřejivým a přítulným, vším, co zažene chmury a nakopne naši aktivitu.

Bytové dekorace jsou ideální způsob, jak z horkého barevného léta vklouznout do rezervovaného podzimu. Změny můžeme vykouzlit v obývacím pokoji, v jídelně i v ložnicích, prostě tam, kde trávíme hodně času.

Textilie, polštářky, ložní povlečení, podsedáky, ubrusy i prostírání, závěsy, ale i drobnosti jako vázy a svíčky utvářejí útulný domov. Právě zde je prostor pro použití podzimních motivů a trendy
barev.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Jaký nábytek do koupelny? Dřevěný!
Dobře se vyspat – to je přece něco
Oáza květin? Víme, jak ji vykouzlit

Zemité barvy

Někdo je velmi senzitivní na změny, na to, že slábne sluneční svit, ubývají teplé dny, smráká se čím dál tím dříve a po ránu je okolí jako v mlžném oparu. Do popředí zákonitě vstupují zemité a plné barvy – okrová, bordó, režná. Ale nebojme se je kombinovat se zářivými odstíny – např. se zlatou nebo trendy fialkovou (Very Pery), růžovou.

Kvalitní materiály s výraznou texturou

Na podzim se přikláníme k pevným a teplým přírodním materiálům s vyšší gramáží a s výraznou strukturou textilní vazby. Najednou milujeme vše, co je přírodní s vizáží „natur“ – nevadí nám nepravidelnosti v látce, uzlíčky, reliéfní a hrubá vazba tkaniny. Je logické, že dáváme přednost materiálům z vlny, bavlny a česaným přízím.

A věnec na dveře

Podzimní atmosféru můžete vnést nejen do interiéru, ale i do venkovních dekorací. Nezapomeňte pověsit věnec se spadaného listí a z šípků na dveře či na vrátka a naaranžovat ke vstupu košíček s podzimními plody (dýně, bukvice, šišky). A pak už jen vyčkejte, až nebe potemní jako ametyst a noc zažehne první svíci na obloze.

Podzim je tu a vy jste připraveni…

rav, ŽenyproŽeny

Foto: goldea.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Podzimní harmonie barev ve vaší domácnosti

doplnky

19.10.2022   |   14:56   |   od: Nina
Pěkné... doplňky do bytu jako jsou věnce a různé dekorace ráda sama vyrábím. Nábytek neměním, ale sezónní dekorace a textilie mám ráda. Často nakupuju třeba na cellbes, mám odtud ráda závěsy i lůžkoviny, nebo pak běžně v obchodech. Stejně se ale nejvíc těším na zimu a Vánoce. :)
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 19. 10. 2022 14:56
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci