Hudba je krásná, ale v interiéru nemusí být vidět

5.8.2022 00:00   |   Bydlení
Zatímco před deseti lety ještě hudbu v interiéru reprezentovaly nejlépe velké reproduktory, dnešním trendem je naopak myšlenka, že kvalitní hudba nemusí být vidět.

Trendy interiérů se mění

To dává šanci při zařizování moderních interiérů pracovat s vestavěnými reproduktory a také technologickými novinkami, a to i v restauracích, barech, obchodech a kancelářích.

Minimalistický design

„Dávno pryč je doba, kdy obývacím pokojům vévodily velké reproduktory. Hudba, podle nového trendu, zní a působí nejlépe, pokud je ukryta před našimi zraky. To je výraz stylu, který stojí zcela v protikladu k ostentativním reproduktorům vévodícím prostoru,“ říká Ondřej Žatečka ze společnosti Audiopro.

„Vestavné reprosoustavy, subwoofery a zesilovače střední, ale i špičkové kvality již nemusíte na první pohled vidět, aby vám poskytovaly ten nejlepší hudební zážitek,“ dodává.

Reproduktory v zrcadle

Zdroje kvalitního zvuku ideální pro přehrávání hudby i mluveného slova nemusí být zabudovány pouze ve stěnách a podhledech.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Jaký nábytek do koupelny? Dřevěný!
Dobře se vyspat – to je přece něco
Oáza květin? Víme, jak ji vykouzlit

Výrobci bytových doplňků dnes na aktuální trendy myslí, takže například i výrobci zrcadel nabízejí produkty se zabudovanými reproduktory, které dokáží ozvučit chodbu či místnost a mají v sobě zabudované rádio.

„Dotykový spínač umožňuje nastavit intenzitu ambientního podsvícení i ovládání hlasitosti a nastavení zvuku. Pokud má zrcadlo i chytré funkce předpovědi počasí či jiných aplikací, poslouží dotykový spínač i pro jejich ovládání,“ říká Lucie Hronová ze společnosti Amirro, českého výrobce zrcadel.

Chytrá zrcadla mají využití například v rezidenčních domech, obchodech, módních salónech či restauracích. Nabízejí pak vedle hudebního podkresu například informace o aktuálním počasí či o odjezdech spojů z nedaleké zastávky hromadné dopravy.

Elegantní schovávaná

Řešení, kdy reproduktor není postaven jako solitérní kus nábytku, ale je elegantně skryt ve stěně nebo stropním podhledu, jsou stále populárnější i v kavárnách, restauracích, obchodech nejrůznějšího zaměření, ale i ve fitness, bazénech, akvaparcích nebo jiných sportovištích.

Stejně tak nachází své uplatnění v kancelářích a dalších firemních prostorách. Uživatelé si pak chválí zejména jednoduchost používání a elegantní minimalistické řešení.

„Díky skrytým reproduktorům pak lze vychutnávat kvalitní hudbu a není třeba řešit, kam reproduktor umístit. Profesionální výrobci mají ucelené široké řady reproduktorů, zesilovačů a dalšího příslušenství, na jejichž základě lze vybavit celé prostory komplexním zvukovým řešením,“ říká Michal Černý ze společnosti Biamp.

rav, ŽenyproŽeny

Přečtěte si také


Diskuse: Hudba je krásná, ale v interiéru nemusí být vidět

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci