Muži ztrácejí zájem o sex, kdo za to může?

18.5.2018 00:00   |   Sex a vztahy
Jiné dítě než ze zkumavky se za padesát let v Evropě nenarodí. Tvrdí to některé odhady na základě statistik, které ukazují, že sex za účelem plození dětí přestává být pro řadu mužů atraktivní.

sex a vztahy

Na rozdíl od kariéry a honbou za zážitky, které je nestojí příliš úsilí a neriskují při nich odmítnutí.  Stejného názoru jsou i reprodukční specialisté z klinik Reprofit a urolog MUDr. Viktor Vik, Ph.D. Podle něj končí reprodukční mládí po čtyřicítce.

„Stejně jako u žen platí, že ideální dobou, kdy by měli zplodit děti, je mezi 18 až 30 lety, ale s ohledem na fakt, že ve většině krajů ČR dosáhl průměrný věk prvorodičky 30 let věku je toto doporučení v našich podmínkách spíše přáním,“ říká MUDr. Vik.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Češi se do svatby nehrnou, ale rozvádět se nebojí
Pečujete o vztah, nebo se necháte opečovávat?
Po jakém muži vlastně ženy touží

Vyšší věk zkrátka neprospívá mužským spermiím. „Za posledních 25 let klesl počet mužských spermií o 60 % a každý rok se spermiogram zhoršuje o dalších 1,6 %,“ dodává MUDr. Štěpán Machač, Ph.D. z kliniky Reprofit v Ostravě.

Co škodí spermiím

Spermiím podle reprodukčního lékaře obecně škodí

  • málo pohybu,
  • špatné jídelní návyky,
  • sedavé zaměstnání,
  • vyhřívané sedačky v autě,
  • mobilní telefon v kapse,
  • práce s notebookem na klíně.

Kromě klesajících počtů a kvality spermií lékaře zneklidňuje i nižší chuť zakládat rodiny.

Jestliže v Evropě se v druhé polovině minulého století všichni oddávali sexu a jejich jedinou starostí bylo to, aby tato jejich aktivita nevedla k nechtěnému těhotenství, v současné době nového tisíciletí všichni chtějí být těhotní, ale již nikdo se nevěnuje sexu.

Nechtějí riskovat nezdar

Pro muže dnešní doby je velmi těžké riskovat neúspěch při namlouvání, vyvíjet komunikační úsilí, které vede k sexu za účelem plození potomka. Současná společnost nabízí celou řadu velmi atraktivních a dostupných lákadel a sex se stal zábavou pro chudé.

„Nabízejí se různé zkratky, které umí uspokojit rychle, někdy i lépe, a bez rizika, jako pornografie, autoerotika, počítačový sex – cybersex, sex přes sociální sítě. Podle nedávných průzkumů přes 45 % Japonců ve věku 16 až 24 let nemá žádnou zkušenost s reálným sexem,“ podotýká MUDr. Vik.

„A daleko horším zjištěním v uvedeném výzkumu pak je fakt, že 80–90 % mužů z uvedené skupiny chce ve svém panictví pokračovat nadále. Sex je obecně příliš nezajímá a v Evropě to časem nebude jiné,“ míní Vik. „Ve finále bude jedno, jestli mají nebo nemají kvalitní spermiogram...“

Z mamahotelu se nechce

Odkládání rodiny do vyššího věku mají podle androloga, gynekologa a sexuologa MUDr. Pavla Turčana na svědomí i tzv. mamahotely, kdy se o muže stará do vyššího věku jeho matka a do jisté míry přebírá roli jeho partnerky.

„V takových případech si muž na nezávazný sex někoho najde, ale už není puzen k tomu, aby se stěhoval a zakládal vlastní hnízdo. V pozdějším věku si pak hůře zvyká na to, že je třeba se omezit, právě kvůli malému dítěti,“ vysvětluje MUDr. Turčan.

„Lépe jsou na tom muži, kteří se starají o domácí zvíře, ti zodpovědnost obecně chápou lépe. Zatímco v minulém století byl trochu divný ten, kdo rodinu ještě v 25 neměl, nyní je tomu přesně naopak,“ dodává sexuolog.

V tuzemsku má problémy s plodností až čtvrtina všech párů, přibližně čyři děti ze sta se rodí díky asistované reprodukci. V ČR podstoupí páry přibližně 24 000 cyklů ročně.

ozt, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Muži ztrácejí zájem o sex, kdo za to může?

spell caster

22.2.2019   |   10:02   |   od: dercy
vDobrý den, jmenuji se Darci Lyne a jsem z nového dresu USA. Četl jsem komentár Los Angeles založený novinář odhaluje, jak trvale vyléčil slabá erekce a rychlá ejakulace 2 měsíce poté, co jeho žena opustila a on také řekl, že doktor NOSA dělá svou bývalou manželku zpět po 2 letech odloučení. Kontaktoval jsem stejného doktora NOSA kvůli mým výzvám v životě, mám tyto mohutné úmysly, že to pro mě bude fungovat, věřil jsem, že svědectví jsou skutečnými důkazy. Uvědomil jsem si, že by to bylo dobré sdílet tady, protože vím, že to bude inspirovat i ostatní.
Měl jsem to štěstí, když jsem narazil na BLACK MAGIC SPELLS
 Osobní kontakt společnosti Caster
 -Email - blackmagicsolutions95@gmail.com
Nejsem si jistý, že bych to mohl udělat bez něj. Byl bych se vzdát a uvěřil tomu, protože můj manžel viděl někoho jiného a řekl, že jsme skončili. Poté, co Dr.NOSA obědl Magic Love-kouzlo, můj manžel mě zavolá na mobil a vrátí se domů. Děkuji moc za to, že jsem po 3 letech odloučení přivedl svého manžela domů. Jsme navždy zadluženi. dnes svědím s radostí a štěstím světu ... také můžete s ním Co se stane s ním 2349083639501
* Láska kouzla Win-Back Ex milovník
* Úspěch a propagační kouzlo
* štěstí - BUSINESS STAR
* oddělení - OCHRANNÉ HÁČEK
* rozlišení kletby
  Řešení problémů s rozvodem?
  řešení nemoci a nemoci těla politické
 ctižádost?
duchovní čištění
* plodnost magie -
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 22. 2. 2019 10:02
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci