Numerologie umí vyčíst i náš vztah k financím

20.10.2017 00:00   |   Ezoterika - NUMEROLOGIE

V tomto pokračování naší Školy numerologie si probereme, jaký vztah mají k penězům lidé s dominantními číslem 4 až 9.


numerologie

Základním vymezením pojmů a charakteristikou prvních čtyř dominantních čísel jsme se zabývali ZDE.

Číslo 5

Pětky chtějí být svobodné, a tak se nenechají ovládat ani silou peněz ani omezovat tím, že něco vlastní. Když zrovna nepotřebují peníze, klidně na ně zapomenou, přehlédnou je, třeba i ztratí.

Stejně tak je množství peněz v peněžence nepřinutí dělit lidi na bohaté a chudé. Přesto, když se sami rozhodnou, že peníze potřebují, dokážou se k nim rychle dostat, spekulovat a jít i do rizika s obdivuhodným čichem na investování.

A vzápětí se zase začnou věnovat něčemu jinému a mohou snadno ztratit, co si vydělali. Prostě neradi plánují a nemyslí na zadní kolečka.

Tahle lehkomyslnost je někdy samozřejmě doběhne, jestliže potřebují rychlou investici do svých nápadů, kterých mívají bezpočet. Ani jejich nejbližší nebývají z jejich hospodaření příliš nadšeni.

Jestliže ale najdou k sobě někoho, kdo usměrňuje jejich nesoustředěnost nebo impulzivitu, tlumí jejich odvážné spekulace, dokážou nashromáždit slušné jmění.

Číslo 6

Jsou to požitkáři, mají silné estetické cítěni a dopřávají si luxus. Aby to všechno mohli mít, musí dobře umět zacházet s penězi. Je pro ně prioritní i zabezpečení rodiny, což způsobuje, že nejdou do žádných rizik.

Jsou opatrní na své investice, rádi se poradí a vše dlouho zvažují. Dát důvěru jiným, aby jim spravovali peníze, jim dělá velký problém. Raději se naučí vše sami.

Své bohatství a jistoty si budují sice pomalu, ale o to jistěji a zodpovědněji. Neradi si půjčují a někdy působí jako skrblíci. Přesto pro ně nejsou peníze vším, nikdy nešetří v pomoci druhým, v citech a v nekonečném vytváření harmonického prostředí kolem sebe.

Jejich slabinou je určitá naivita a důvěřivost těm, kteří umí dobře zahrát na jejich strunu sociálního cítění, ochoty pomoci v nouzi potřebným. Díky tomu jsou snadnou kořistí vypočítavým parazitům.

Někdy ale i oni sami umí vzbuzovat soucit a bezmocnost, jestliže propadnou strachu, že mají nedostatek a cítí se tím ohroženi (byť to není reálně pravda).

I když jsou dobře zabezpečeni, přesto jsou na své výdaje opatrní. Kde ale neznají míru, to je investice do pohodlí, do zkrášlování sebe nebo bydlení, do svého požitkářství, které může mít rozmanitou podobu.

JAK BÝT KRÁSNÁ
PODLE MĚSÍCE

Někdy se o nich povídá, že nemají nikdy dost (ani peněz, ani požitků). Jejich pochopení pro velkorysost jiných ale bývá pramalé, a tak mohou způsobovat přesně pravý opak toho, po čem v životě touží ještě víc než po penězích, a tím je soulad a harmonie.

Číslo 7

Sedmičky mají poněkud komplikovanější vztah k penězům a jejich potřebě pro život. Je to pro ně filozofické téma. Během života jsou schopny vztah ke svému majetku měnit podle toho, co prožívají, a jak se jim vlivem životních zkušeností mění pohled na realitu.

Není proto výjimkou, že jednou přistupují k otázce majetku a vlastnictví naprosto nezodpovědně, bez zájmu ke svému finančnímu zajištění a ohodnocení svých výkonů.

Peníze jsou pro ně pouze nutnou podmínkou pro život a mají tedy tendenci jejich význam nepřeceňovat a příliš se o ně nezajímat. Stejně ale tak potkáte sedmičky, které jsou správci financí jak svých, tak jim svěřených.

keltský horoskopKELTSKÝ
HOROSKOP

A právě ke svěřenému majetku se chovají s tou největší obezřetností, dokážou ho i zmnožovat. Vždy se dá ale říct, že tak těsný vztah ke správě financí mají sedmičky podložený potřebou zabezpečit své blízké, nezklamat, převzít zodpovědnost za druhé, kteří neumějí nebo nemohou své peníze spravovat.

Často je proto najdete jako správce majetku neziskových či charitativních organizací, humanitárních projektů, občanských sdružení apod. Sedmičky sami pro sebe nepotřebují nic hromadit, nepotřebují nijak zvlášť vlastnit.

Neznají však překážek, je-li potřeba sehnat peníze pro podporu někoho potřebného, pro dobrý projekt, který může pomoci těm, kteří jsou v nouzi. Někdy sedmičkám chybí hranice v tom, za co peníze vydat a za co ne. Teprve životními zkušenostmi poznávají, co jsou důležité priority a co sami potřebují.

100 KŘESTNÍCH JMEN

Vybíráte jméno pro miminko?
Nebo se jen chcete dozvědět,
jestli vám vaše jméno pomáhá
či naopak něčím škodí?

ČTĚTE NÁŠ SERIÁL

Sedmičkám neuškodí, když se občas poradí, jak nakládat se svými financemi. Rádi se učí a jsou schopni pochopit vše, co je potřeba. Během života poznají, jak je důležité zajištění na stáří, takže se z nich nakonec mohou stát dobří správci i vlastních financí.

Číslo 8

Peníze, finance, majetek a osmičky jako by byli organicky propojeni. Mají prostě dobré nervy burziána, vrozený čich a trpělivost dobrého hospodáře na to, jak majetek zmnožit, jak dobře zainvestovat, do jakého podnikání se vložit.

Vše totiž u nich vyrůstá ze základního pocitu, že mají svou značnou hodnotu a už jen tím, že jsou, mají nárok na pořádné ocenění. Nejde ale o přehnané sebevědomí, osmičky nejsou střelci, kteří si předem transakce nerozváží.

Cení si každé koruny, ale nebojí se na rozdíl od šestek také každou korunu vydat, když jsou přesvědčeni, že se jim to mnohonásobně vrátí. A v této sebedůvěře jsou jedineční.

Nejsou skoupí a mají sociální cítění a rádi se podělí o své výdělky s těmi, kteří jsou potřební. Jsou to podporovatelé mnoha sociálních projektů. Dobře totiž vědí, jak nutné je provětrávání peněz a tok financí. Když udržují jejich výdej, zajišťuje jim to zase jejich zpětný příjem.

Jejich slabinou je touha po luxusu, dokážou za něj vydat hodně prostředků. Přesto nejdou nikdy za únosnou mez, která by znamenala jejich bankrot. Umí dobře zariskovat, ale nikdy nepodcení riziko a počítají se ztrátami.

Osmičky by měli své schopnosti dát do služeb ostatním, kteří tápou ve svých finančních záležitostech.

Číslo 9

Devítky přistupují k penězům humanisticky a filozoficky. Pro ně jsou to prostředky, které mohou pomoci druhým v jejich nesnázích, a s nimiž je možné zajímavě „kouzlit a experimentovat“. Jinou hodnotu pro ně ale peníze nemají.

CO PROZRADÍ DATUM NAROZENÍ?

Zjistěte si z data narození povahu člověka,
jeho schopnosti a dovednosti. Odhalíte, jak
je vášnivý a jestli je citlivý. Čísla napoví, zda
je praktický či naopak „věčně létá v oblacích“,
jestli je vytrvalý a trpělivý nebo nedočkavý.

SLEDUJTE NAŠI ŠKOLU NUMEROLOGIE

Dovedou analyticky řešit zvažovat každou finanční operaci, ale snadno se zamotávají do detailů, nevidí celek, a nakonec se v tom chaosu ztrácí. Mají tendenci škudlit na podstatných věcech a utrácet za nesmyslné zbytnosti.

V celkovém součtu ale mají devítky štěstí a většinou i vždy dost prostředků k tomu, co potřebují. Největší nebezpečí pro ně plyne z jejich přirozené potřeby druhým pomáhat a nenechat nikoho na holičkách.

Jsou proto snadným terčem pro zneužívání. Nejsou schopni nikomu odříct, a to ani ve chvíli, kdy už jim samotným hrozí zadlužení. Jejich blízcí si pak užívají a devítky šetří každou korunu.

Musí se naučit víc myslet na sebe a odlišit skutečně potřebné od parazitů.

Jana Tamchynová

Přečtěte si také


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci