Přidejte bytu na originalitě – jaké jsou trendy moderního interiéru

11.1.2017 00:00   |   Bydlení
Plánujete přestavět nábytek a přidat bytu na originalitě? Pak se vám jistě hodí vědět, jaké jsou trendy moderního interiéru.

bydlení

Použití přírodních materiálů v obývacích prostorách či ložnicích je již několikátým rokem zpět.

Nyní se však designéři budou více zaměřovat na uplatnění těchto materiálů i v méně očekávaných místnostech jako jsou kuchyně nebo koupelny.

Eko styl se drží

Eko styl tedy zůstane hlavním tematickým prvkem pro další období. Hojně se bude využívat především dřevo, korek či kámen. Mezi doplňky převládnou zemité tóny hnědé, zelené, pískové či hořčicově žluté.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Jaký nábytek do koupelny? Dřevěný
Dobře se vyspat. To je přece něco!
Oáza květin? Víme, jak ji vykouzlit

Častěji se rovněž setkáme s tendencí přenášet zeleň či jiné formy přírody do interiéru, a to v podobě zakládání zimních zahrad či zelených stěn. Rozšiřovat se bude i trend vybavovat domácnost květinami v nejrůznějších závěsných nádobách, květináčích a podobně.

Očekává se, že propracovanější bude také nábytek z dřevěných palet, na který se dosud nahlíželo jako na tzv. DIY (Do It Yourself / Udělej si sám). Nyní však získá poněkud luxusnější podobu.

Relaxační koutek

Výrazněji se bude prosazovat trend na vyhrazení prostoru určeného pouze k relaxaci. I když pro nedostatek místa v novostavbách lze pro tento účel opticky odlišit například jeden kout místnosti.

Inspiraci nacházejí designéři v zámeckých knihovnách s příjemnou výmalbou teplými barvami, s gobelíny na stěnách a masivním nábytkem s knihami.

Oblíbenost si znovu získává legendární křeslo typu ušák, které začíná zdobit drtivou většinu domácností a vytváří tak nerušenou oázu klidu. Ušák doporučujeme nechat vyrobit na míru.

„Výrobu našeho proslulého křesla jsme zachovali z dob minulých. Jedná se o řemeslnou a výhradně ruční práci. Kostra je masivní z tvrdého dřeva, sedák je pružinový, vyvázaný africkou trávou a koňskými žíněmi,“ vysvětluje Pavel Kružík, majitel společnosti PK Interiér.

„Velmi důležitým prvekem při výběru ušáku je správná podpěra v bederní části. Ta zajišťuje zdravý a pohodlný posed, což má velký význam zejména v případě, když v křesle usnete. Vyhnete se tak bolestem zad a ztuhlé krční páteři,“ dodává Pavel Kružík.

Co a kam?

V dispozičním řešení bude ještě větší důraz zaměřený na promyšlenou funkci interiéru.

Každý kus nábytku či dekorace tak má mít svou opodstatněnou roli a trendem bude skrývat prostory, které nejsou právě využívané. Z toho důvodu bude daleko větší poptávka po interiérech na míru a zakázkové výrobě nábytku, což už nyní pomalu přestává být výjimečnou záležitostí.

Čím dál tím oblíbenější bude interiér řešený jako otevřený prostor – tzv. Open Space, kdy se například obývací místnost propojuje s jídelnou a kuchyní.

ozt, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Přidejte bytu na originalitě – jaké jsou trendy moderního interiéru

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci