Sex na dovolené? Velké očekávání i zklamání

3.8.2016 00:00   |   Sex a vztahy
VIDEO – Co očekávají partnerské páry na dovolené od sexu? Většina dotázaných v průzkumu uvedla, že očekávala lepší sex. Ještě více jich však přiznalo je skutečnost taková nebyla.

sex a vztahy

V přesných číslech se 52 % respondentů těšilo na lepší sex, ale 60% z nich v průzkumu, který si zadal Durex, přiznalo, že jejich očekávání nebylo naplněno.

Není to překvapivé, když čtyři z deseti přiznali, že sex neiniciují, pokud je jejich partner v posteli s telefonem v ruce, a stejné množství přiznává, že noci s partnerem se dají strávit sice společně, ale zároveň každý se svým telefonem.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

V jakém věku začít se sexuální výchovou?
Jak si neužít sex v partnerství
Po jakém muži vlastně ženy touží

Průzkum ukázal, že rozptylování se používáním moderních technologií dokáže negativně ovlivnit naše vztahy. Přes čtvrtinu respondentů potvrzuje, že mobilní telefon vytlačí kontakt s partnerem, může to vyvolat hádku.

S mobilem i při sexu

Konkrétně 59 % osob uvedlo, že mají pocit, že buď jejich partner, nebo oba dva tráví příliš mnoho času s mobilním telefonem v ruce, a polovina potvrzuje, že to má negativní dopad na jejich vztah – tři čtvrtiny respondentů dokonce přiznává, že používají mobilní telefon i během sexu!

Zvláštní kategorií jsou sociální média. Šedesát pět procent osob uvedlo, že dává příspěvky na sociální média až třikrát denně, a 42 % uvádí, že zvláštní moment z dovolené raději sdílí se svými přáteli na sociálních sítích než se svým partnerem.

Relaxování u bazénu nebo na pláži se může zdát jako ideální chvíle pro odpočinek, ale téměř polovina lidí uvádí, že i v těchto chvílích používají buď tablet, nebo mobilní telefon – ženy dokonce skoro o třetinu více než muži.

Vypněte telefony!

Durex věří, že našel problém a také, že našel jeho řešení. Přece jen, 57 % respondentů uvedlo, že by mělo větší chuť na sex, pokud by jejich partner vypnul mobilní telefon a věnoval svůj čas společnému večeru.

Aby se potvrdilo, že tyto statistické údaje jsou relevantní, zorganizoval Durex dovolenou snů pro reálné páry a nafilmoval s nimi sociální experiment, kde část párů měla přístup k moderním technologiím a část ne.

Video
Experimentální dokument Durexu

Výsledný film z experimentu #DONOTDISTURB nabízí fascinující pohled na fakt, jak dokáže omezení technologie na dovolené vést ke splnění sexuálních očekávání na společné dovolené.

Bez romantiky, ale s moderní technologií

Dr. Sharif Mowlabocus z Centra pro sexuální neshody z Univerzity od Sussex v jihoanglickém Brightonu zjistil, že mnoho párů neuvažuje o hotelovém pokoji jako o místě, kde bude probíhat sex, ale spíše jako o prostoru, kde je možné naplno využívat moderní technologie a připojit se na wi-fi.

Odborný asistent mediálních studií, který se specializuje na digitální média, také uvádí, že pokud jeden z páru používá mobilní telefon nebo tablet, druhý se k němu většinou připojí...

„Účastníci experimentu potvrdili, že dovolená by měla být především o relaxaci a odpočinku – od práce, domova a také sociálních médií,“ připomíná Dr. Mowlabocus.

„Nicméně hotelový pokoj, dříve místo pro intimitu, romantiku a odpočinek, se často stává místem, kde je naplno využívána moderní technologie a kde partneři věnují mnoho času sdílení fotografií. A také komunikaci s přáteli po internetu, aby uspokojili svoji potřebu být stále v kontaktu s virtuálním světem,“ dodává.

„Řešením by možná mohlo být omezit používání technologií pouze do hotelových lobby nebo limitovat čas strávený s telefonem nebo tabletem v ruce,“ uzavírá expert na digitální média.

Více času partnerovi!

„Dovolená bývala časem, kdy jsme odpočívali a věnovali se jeden druhému,“ potvrzuje Volker Sydow, ředitel Durexu. „Náš experiment ukázal, že moderní technologie stále více omezuje naši možnost posílit náš vzájemný vztah s partnerem.“

„Vyzýváme proto páry, aby se na dovolené znovu naučily odpočívat, a to i od moderních technologií, a věnovaly raději svou pozornost partnerovi.“

opz, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Sex na dovolené? Velké očekávání i zklamání

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci