Jak moc sexy je žehlení? Budete překvapeni

27.2.2016 00:30   |   Bydlení
Věděli jste, že vás dokáže partner k žehlení donutit? Kdo při výběru partnera více zohledňuje jeho vztah k domácím pracím. Proč partner odmítá doma žehlit? Na takové otázky ohledně ne právě vyhledávané domácí práci odpovídá aktuální průzkum.

žehlení

Průzkum ovšem odhalil zároveň zajímavé i pikantní informace ze zákulisí nejedné domácnosti. Věděli jste například, že každý třetí zohledňuje při výběru partnera jeho vztah k domácím pracím?

Praktické zkušenosti s žehlením získáváme už v útlém věku. Nejčastěji v deseti letech, jak uvedlo 19 % respondentů. Každopádně většina z nás (72 %) získá první zkušenost do svých patnáctých narozenin.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Úklid je boj na mnoha frontách. Znáte je všechny?
Tipy, jak vyzrát na nepořádek v kuchyni
Jak udržet čistotu a lad v koupelně?

Také v dospělosti není pro nás žehlení nic nepřirozeného – pouze tři dotázaní ze stovky uvedli, že pravidelně využívají některou ze služeb, která jim prádlo vyžehlí. Naproti tomu 89 % dotázaných nikdy podobnou službu ani nevyzkoušelo.

Košile největší výzvou

Košile je v průzkumech o žehlení evergreenem. Pro polovinu respondentů s výrazným náskokem představuje vůbec nejtěžší kus oblečení k žehlení a 55 pocent ze všech dotázaných uvedlo, že je to také kus oblečení, který jim trvá vyžehlit nejdéle.

Žehlení si zpříjemňujeme nejčastěji sledováním televize a filmů, jak uvedlo sedm dotázaných z deseti. Často také posloucháme hudbu nebo audioknihy. Manuální práci si v 14 % zpříjemňujeme skleničkou vína nebo ve 4 % nějakým sladkým pamlskem.

Partner a žehlička

Z odpovědí vyplynulo, že ve vztahu nemusíte v podstatě svého partnera do žehlení nutit. Nicméně pokud by přišlo na lámání chleba, 69 % z vás uvedlo, že by dokázalo partnera k žehlení přinutit.

Muži vládnou

Ačkoli žehlení je veskrze ženská disciplína, umějí v něm vyniknout i muži. Například ve druhém ročníku oblíbené soutěže Mistrovství Brna v žehlení první a třetí místo obsadili právě muži. 
Vítěz Jaroslav Kopal má se želením košil bohaté zkušenosti, protože sám má velkou spotřebu košil.
Vypracoval si na to speciální metodu.
„Vezmu barovou stoličku, naleju si skotskou, pustím televizi a chlapsky relaxuji – a samozřejmě i něco vyžehlím,“ vysvětluje s úsměvem.

Pokud partner odmítá žehlit, v polovině případů bude tvrdit, že to neumí. Každý pátý pak nežehlí, protože je jednoduše líný.

Mezi nejzajímavější výmluvy patří například:

  • Nevím, jak nastavit žehličku
  • Není to chlapská práce
  • Když to vyžehlím, bude to ještě víc pomačkané
  • Není třeba to žehlit, ono se to vyžehlí na nás
  • Ne, dostal bych z toho ekzém
  • Jedna respondentka dokonce uvedla, že má podezření na to, že při žehlení její partner záměrně spálil kousek oblečení, aby dokázal, že není způsobilý žehlit.

Jak moc je sexy?

Pokud jste muž a nežehlíte, tak nezoufejte - jen 22 % žen přijde chlap, který umí žehlit, sexy. Šesti ženám z deseti je to úplně fuk...

Věděli jste, že
- se žehlením začínáme nejčastěji v 10 letech
- nejtěžším kouskem k žehlení je košile
- nejdéle se žehlí opět ta prokletá košile
- většina lidí u žehlení sleduje televizi
- třetina si vybírá partnera podle vztahu k domácím pracím

O maličko jiná situace panuje u mužů. Pro třetinu z nich (28 %) je žena, která umí žehlit, sexy. Nicméně ostatním (71 %) je to opět úplně jedno.

Při výběru partnera zohledňují obě pohlaví jeho vztah k domácím pracím velmi podobně. Ženy v 34 % a muži v 36 %. Takže z toho plyne ponaučení, že je vhodné, abyste se domácím pracím nevyhýbali.

otz, ŽenyproŽeny. cz

Přečtěte si také

 


Diskuse: Jak moc sexy je žehlení? Budete překvapeni

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci