Na podzim vlasům dopřejte olejovou výživu

11.11.2015 00:00   |   Styl
Chladné počasí, studený vítr a časté změny teplot. To vše se na našich vlasech nemilosrdně vyřádí, proto je pozdější část podzimu většinou zastihne v bídné kondici.

vlasy

Na první pohled jim chybí šmrnc a lesk, jsou suché a oslabené. Je tu ale první pomoc v podobě intenzivně výživných olejů! Sice nejde o žádnou převratnou novinku na kosmetickém trhu, právě teď ovšem vlasové přípravky na olejové bázi zažívají skutečný boom.

Dnes už na ně nedá dopustit řada celebrit, blogerek, kadeřníků i hair stylistů. A protože tyto osobnosti se v otázkách péče a krásy vyznají a vědí, co je dobré, je nejvyšší čas, abychom tyto spásné prostředky pro nápravu narušených, mdlých vlasů bez života objevili také.

Oleje slouží odedávna

Nutno poznamenat, že blahodárné účinky vzácných rostlinných olejů znali už guruové krásy ve starověku a domácí masky si z nich vyráběly i naše prababičky, opravdu se tedy nejedná o zázračné novum.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Umýt si vlasy, jak prosté! Ale děláte to dobře?
Když chcete mít na hlavě účes
I vlasy potřebují v létě speciální péči

Až moderní kosmetický průmysl však nabídl výběr z různých druhů olejů s širokým spektrem využití, jež fungují jako výživné infuze v akutních případech.

Aby byly vlasy krásné, zdravé a lesklé, je třeba o ně pravidelně pečovat a vyživovat je. Speciální olejíčky nastupují ve chvíli, kdy je třeba skutečně hloubkové péče, která vlasy vyživí, rozjasní a vyhladí jejich strukturu.

Získají oslnivý lesk a hedvábnou jemnost. Jejich výhodou je, že se hodí pro všechny typy vlasů, i ty se sklonem k nadměrnému mastění. Kvalitní olej velmi pozitivně ovlivňuje zdraví vlasů, což se příznivě odrazí i v jejich vzhledu.

Jaký olej zvolit?

Existuje nepřeberné množství rostlinných olejů. Pro péči o vlasy se nejvíce hodí ten arganový, přezdívaný tekuté zlato, dále kokosový, olivový, mandlový, jojobový či makadamiový.

Všechny tyto přírodní poklady mají intenzivně zvláčňující, regenerační, výživné a posilující účinky, a tedy i schopnost vlasy uzdravit.

„Olej můžu pro péči o vlasy jedině doporučit. Jde jen o to, zvolit si produkt vhodný právě pro vás,“ říká Monika Plachá, expertka vlasové kosmetiky Nouvelle.

„Kvalitní produkt si poradí nejen s hrubou a krepatou kšticí, ale i s třepením vysušených konečků,“ vypočítává přednosti olejíčků odbornice s více než 20letými zkušenostmi v zásobování profesionálních kadeřnických salonů kvalitními přípravky.

Finta proti zmoklé slepici

„Pokud trpíte na mastné, zplihlé vlasy bez objemu, vyvarujte se nejčastější chyby – tedy aplikace oleje po celé délce až ke kořínkům. Nanášejte ho pouze lokálně: vmasírujte ho do konců, maximálně do středních délek. Předejdete tak efektu zmoklé slepice,“ dodává s úsměvem Monika Plachá.

K ošetření doporučuje olejíček Nouvelle Drop of Light, který nezatěžuje, neslepuje, dodává luxusní lesk a jemnost a vlas zároveň ochraňuje před štěpením. Stačí použít dvě tři kapky a následně vmasírovat.

Tři způsoby používání

Máte tři možnosti, jak si olejové kúry dopřát. První z nich je regenerace před umytím. Dejte si pár kapek oleje do dlaní a aplikujte do vlasů od poloviny délky směrem ke konečkům. Po chvilce působení vlasy umyjte obvyklým způsobem.

Druhou možností je následná bezoplachová péče. Po umytí si vlasy jemně osušte a do ještě mokrých pramenů naneste pečující přípravek. Důležité je ho nevymývat a rovnou pokračovat v dalším stylingu.

Posledním způsobem je použití oleje pro finální úpravu a dodání lesku. Tento způsob však není vhodný pro všechny, neboť se olejová textura aplikuje po celé hlavě. Vyhnout by se tomuto použití měly hlavně ženy s mastnými vlasy a bojující s lupy.

ozt, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Na podzim vlasům dopřejte olejovou výživu

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci